Yazarlar:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Emine Erdoğan: Siyasete kadın eli değsin

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, kadının siyasette daha fazla yer almasının, bir hakkın temsilinin ötesinde, siyasetin kalitesini de daha yükseğe taşıyacağını ve siyaseti de daha güvenilir bir kurum haline getireceğini söyledi.

Erdoğan, Şanlıurfa Valiliğince Aile Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen, ''Bir Yastıkta Yarım Yüzyıl'' programına katıldıktan sonra AK Parti Şanlıurfa milletvekili adayı Zeynep Karahan Uslu'nun seçim bürosunda, il kadın kolları üyeleriyle bir araya geldi.

Emine Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, 12 Haziran'da yapılacak seçimlerde Türkiye genelinde 78 kadın adayın, AK Parti listelerinde yer aldığını ifade etti. Erdoğan, ''Parlamentoda ne kadar fazla hanım kardeşimiz olursa, kadınların sorunlarının çözümü de o kadar kolaylaşacak, o kadar hızlanacaktır. Kadın elinin siyasete daha çok değmesi, bir hakkın temsilinin ötesinde, siyasetin kalitesini de, eminim ki çok daha yükseğe çekecek, siyaseti daha da güvenilir bir kurum haline getirecektir'' diye konuştu.

Konuşmasında kadına yönelik şiddete de değinen Erdoğan, ''Ne yazık ki, tüm çabalara, yasal ve anayasal düzenlemelere, tüm uyarılara rağmen, kadına yönelik şiddet azalmakla birlikte devam ediyor. Bütün gayretlerimize ve mücadelemize rağmen, kız çocuklarının okula gönderilmediğine dair vakalar duyuyoruz ve üzülüyoruz. Şanlıurfalı hanım kardeşlerimin, bu konuda daha aktif ve daha duyarlı olmaları gerektiğine inanıyorum'' şeklinde konuştu.

Bu konuda yasal düzenlemelerin ötesinde toplumun bilinçlendirilmesi gerektiğini ifade eden Emine Erdoğan, ''AK Parti'de görev yapan siz hanım kardeşlerimin sadece kendiniz, aileniz veya çevreniz için değil, hatta sadece ülkemiz için de değil, içinde yer aldığımız coğrafyanın tamamı için, birer umut ışığı olduğunuzu bilmenizi istiyorum. Sizler, ülkemizdeki ve bölgemizdeki diğer bütün kadınlar için birer örneksiniz, dikkatle takip edilen rol modellerisiniz'' dedi.

Daha sonra Siverek'e gitmek üzere buradan ayrılan Emine Erdoğan, dışardaki bir grup kadınla görüştü. Kadınların illetiği sorun ve notları alan Erdoğan, kadınlarla hatıra fotoğrafı da çektirdi.

Kaynak : haber7.com

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

KADINLAR İKİNCİ SINIF VARLIKLAR DEĞİLDİR
KADINLAR İKİNCİ SINIF VARLIKLAR DEĞİLDİR

Haberi Oku