Siyaset:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
CHP’li muhalifler için artık son hafta

Olağanüstü kurultay için imza toplayan CHP’li muhalifler, 600 imzaya ulaştıklarını iddia etti. Seçimli olağanüstü kurultayın toplanması için 651 imzanın toplanması gerekirken, imzacılar için son tarih, 6 Temmuz Çarşamba akşamı sona eriyor.

-22 HAZİRAN’DA BAŞLADI-

CHP’de parti içi muhalefet, 22 Haziran Çarşamba günü itibarıyla noter aracılığıyla olağanüstü kurultayı toplamak için imzaları almaya başladı. Ankara’da kurultay için hazırlanan metin illere ve ilgililere fakslandı.

CHP Tüzüğü’ne göre, kurultay üyelerinin tam sayısının beşte birinin onbeş günlük noterden onaylı imzaları ile yaptıkları başvurular üzerine kurultay, genel başkanca olağanüstü toplantıya çağrılır. Olağanüstü kurultay isteminde bulunan kurultay üyeleri sayısı üye tamsayısının salt çoğunluğunu sağlıyor ise gündeme, güvenoyu ve seçim maddesi konulur.

-İMZALAR İÇİN SON GÜN 6 TEMMUZ-

İmzayı toplayanlar, 600 imzaya ulaştıklarını belirtirken, seçimli olağanüstü kurultayın toplanması için 651 imzanın toplanması gerekiyor.

Öte yandan CHP’de parti içi muhalefet, 6 Temmuz Çarşamba akşamına kadar gerekli olan imzalara ulaşacaklarını iddia ettiler.

Edinilen bilgiye göre kurultay için en çok destek Ankara’dan geldi.

-İMZALARI KİM İLETECEK?-

Muhalifler gerekli çoğunluğu bulmaları halinde, Genel Merkez’e imzaları en geç bayan ve erkek olmak üzere iki delegenin götürmesini planlıyor.

ANKA

Kaynak : haber7.com

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Kılıçdaroğlu'ndan Başbakana: Sayıştay...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis Genel Kurulu'ndaki bütçe görüşmelerinde Sayıştay raporları...

Haberi Oku