Yazarlar:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
CHP Türkiye & İzmir projelerini açıkladı

İzmir Ticaret Odasında (İZTO) 9 İzmir milletvekili adayının katılımıyla ''CHP'nin Türkiye Vizyonu ve İzmir Projeleri'' konulu toplantı düzenlendi.

İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, toplantının açılışında, 20 yıldır başkanlık yaptığını, seçimler öncesi ilk defa böyle kalabalık bir aday kadrosuyla karşı karşıya olduklarını belirterek, ''Mutlaka anamuhalefet olursunuz, ama iktidar olup olmayacağınızı sandık belirleyecek. Umarım başarılı olursunuz'' dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Yüksel, ''İzmir kimsenin kalesi değildir'' sözünün çok doğru olduğunu belirterek, ''İzmir, demokrat İzmirlilerin, özgürlüğün, dayanışmanın, enerjinin kalesidir. Türkiye'nin her bir coğrafyasından kopup gelmiş insanların barış, dayanışma içinde yaşadığı bir kenttir'' dedi.

Yüksel, İzmir'den aday olan bakanların İzmir'in projeleriyle ilgili koydukları engellere ilişkin 31 Mayıs'ta bir toplantı düzenleyeceklerini, AK Parti'nin açıkladığı projelerin İzmir'deki yerel yönetimler tarafından daha önce gündeme getirildiğini savundu.

AK Partinin ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İzmir'e karşı olumsuz bir tutum içinde olduğunu ileri süren Yüksel, ''İzmir zaten bütçeye her yıl 23,5 milyar lira veriyor. Bunun en az yarısını yatırım olarak geri almalıdır. Senelerdir İzmir'in hakkı yenmiş'' dedi.

Yüksel, ''kaset skandallarının'' demokrasinin geldiği seviyeyi gösterdiğini belirterek, ''Bu odanın başkanının odasında kamera var mı yok mu belli değil. Telefonları dinleniyor mu dinlenmiyor mu belli değil'' diye konuştu.

-YEREL YÖNETİMLER ŞARTI-

Eski AİHM Yargıcı ve İzmir Milletvekili Adayı Rıza Türmen, CHP'nin seçim beyannamesinde yer alan Avrupa Konseyi Yerel Yönetim Şartındaki maddelere ilişkin Türkiye'nin çekincelerinin kaldırılacağı yönündeki vaadin çarpıtıldığını savundu.

Türmen, şöyle konuştu:

''Bu özellikle iktidar saflarında yanlış bir tepki doğurdu. Bunu böyle söylemek, 'CHP'yi PKK ile aynı çizgiye getirecek' demek tamamen mesnetsiz bir safsatadır. Bunu söyleyebilmek için yerel yönetimler şartını hiç okumamış olmak gerekir.

Biz bu şartı olduğu gibi uygulayacağız. Uygularsak ne olacak? Mesela merkezi yönetim, yerel yönetimlerle ilgili bir karar alacaksa yerel yönetimlere danışsın deniyor. Yerel yönetimlerin iç örgütlenmesi yerel yönetimlere bırakılsın, mali kaynaklar bakımından enflasyon gibi dalgalanmalara karşı korunsun deniyor. Yerel yönetimlerin alanını biraz daha geliştiren, daha etkili şekilde çalışmasını sağlayan önlemler. Bu, bizim katılımcı, çoğulcu demokrasi anlayışımıza uyuyor.''

-İZMİR'İN PROJELERİ-

Milletvekili Adayı Mehmet Ali Susam, İzmir'in demiryolu, hızlı tren, çevre yolu bağlantıları, kruvaziyer limanı, tüp geçit projelerini yapacaklarını, Kemeraltı, Agora, Kadifekale bölgesinde bir kent müzesi olmasını sağlayacaklarını, dev akvaryum kuracaklarını, Efes'te golf alanlarıyla yeni turizm bölgesi kuracaklarını ve kentin kuzeyine yeni bir havaalanı yapacaklarını söyledi.

Susam, saydığı projelerin İzmir Ticaret Odası tarafından hazırlanan, kentin iç dinamiklerinin biraraya gelerek oluşturduğu raporda yer aldığını, bu raporun 2006 yılında Başbakana sunulduğunu belirterek, şöyle konuştu:

''İki dönemdir Türkiye'nin iktidarında, ikişer bakanı var ama şimdi 9 yıllık bu sürede AK Parti iktidar değilmiş gibi İzmir'in geri kalmışlığından bahsederek makus talihini değiştireceklerini söylüyorlar. İzmir anlatıldığı gibi geri bir kent değildir. 2 serbest bölgesi, 19 organize sanayi bölgesi, yatırım yapılabilecek dünyadaki 40 ilden biri.

Bir aday, 'İzmir'i 4 yıllığına bize verin, uçuracağız' diyor. Siz 9 yıldır iktidar değil misiniz, İzmir Türkiye'nin bir şehri değil mi? 9 yıldır İzmir'i görmediniz de aday olunca mı İzmir aklınıza geldi? İktidar olacağız, İzmir'in sorunlarını biz çözeceğiz.''

Susam, Demirtaş'ın ''ana muhalefet olursunuz, ama iktidar olup olmayacağınızı sandık belirleyecek'' sözlerine dikkati çekerek, ''Biz iktidar olacağız. Sayın Başkan (Demirtaş) siz, 'Sayın Başbakandan iki icracı bakan istemiştik, iki bakan verdi' demiştiniz. 12 Haziran'dan sonra İzmir'den en az 3 bakan çıkaracağız'' dedi.

Milletvekili Adayı Aytun Çıray, geçmişte muhafazakar çevrede siyaset yaparken şu anda CHP'den milletvekili olduğunu, CHP'nin cumhuriyeti yeniden inşa etme misyonu yüklendiğini, kendisinin de bu misyonda görev almak istediğini söyledi.

Kaynak : haber7.com

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

KADINLAR İKİNCİ SINIF VARLIKLAR DEĞİLDİR
KADINLAR İKİNCİ SINIF VARLIKLAR DEĞİLDİR

Haberi Oku