Siyaset:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Chp Genel Başkan Yardımcısı Tanrıkulu Diyarbakır’da

- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, bir dizi incelemelerde bulunmak için Diyarbakır’a geldi.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası’nı (TSO) ziyaret eden Tanrıkulu’yu, TSO Başkan Yardımcısı Diyadin Gezer ile iş adamları karşıladı. Burada kısa bir açıklama yapan Tanrıkulu, 12 Haziran seçimlerinden bu yana 1 yılı aşkın bir zaman geçtiğini, TBMM’nin Türkiye’nin temel sorunlarını konuşmaktan uzaklaştığını söyledi. Geçen yılın Türkiye açısından kendisine göre kayıp bir yıl olduğunu belirten Tanrıkulu, “30 yılın biriktirdiği bir travma var. O travmanın üzerine yaşanan büyük acılar var, büyük ölümler var. Ve artık yeniden bir zaman harcama, bakalım, edelim, göreceğiz gibi sözlerle taşıyamayacağımız, ileri götüremeyeceğimiz bir süreç var. Gittiğimiz her yerde yurttaşlarımız artık Ankara’yı bir çözüm merkezi olarak görmüyor. Ankara’dan umutlarını kesmişler. Ankara’yı bir kavga ve sorunların merkezi olarak görüyorlar. Türkiye’nin en temel meselesi olan Kürt meselesinin de bir çözümsüzlük sürecine girdiği konusunda eskiden çok daha farklı olarak yurttaşlarımızın algısı var. Önyargılarımızdan ayrılalım, masada bir araya gelelim, herkes kendi çözüm sürecini bir tarafa bıraksın, birlikte bir çözüm sürecini başlatalım. Çözelim demedik, böyle çözülür de demedik, neyse masada konuşalım bir umut yaratalım. Birlikte bir tablo yaratalım Türkiye için fakat maalesef o da başarılı olamadı” dedi.

Şırnak’ta, Hakkari’de 10-20 yıl öncesine göre göremedikleri başka ortamların yaşandığını söyleyen Tanrıkulu, “Çok geniş kapsamlı çatışmalar var. Gizli saklı yapılan işlere bu toplum tepki gösteriyor. Açık süreçlere, Meclis’te olacak süreçlere toplum tepki göstermez. Bir tecrit yaşıyor Diyarbakır, sosyal olarak bir tecrit yaşıyor. Bir de ekonomik olarak tecrit yaşıyor. Ekonomik boyut altında bir tecrit yaşıyor Diyarbakır. Tecrit edilmişlik ve hedef konumuna gelmesi ve bu şekilde siyasetçilerin seslendirilmesi, üzülerek söylemek durumundayım başta Başbakan olmak üzere Diyarbakır’ı hedef haline getiriyor. Yatırımcı da, bu işe başka açıdan bakan insanlar da Diyarbakır’ı ekonomik olarak da gözden çıkartıyorlar. Bu sorun ilelebet gitmez, bir yerde çözülecek. Çözüm süreci olacak, olduğu zaman Diyarbakır çırılçıplak ortada kalacak” diye konuştu.

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI TANRIKULU DİYARBAKIR’DA

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI TANRIKULU DİYARBAKIR’DA

CHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI TANRIKULU DİYARBAKIR’DA

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Kılıçdaroğlu'ndan Başbakana: Sayıştay...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis Genel Kurulu'ndaki bütçe görüşmelerinde Sayıştay raporları...

Haberi Oku