Siyaset:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Bu Yılki Yılmaz Güney Film Festivali Roboski’ye Adandı

Batman Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan Yılmaz Güney Kürtçe Film Festivali, Uludere’de yaşamını yitirenlere adandı.

Düzenlenen basın toplantısında, film yarışması başvurularının alınmaya başlandığını dile getiren Başkanvekili Serhat Temel, “Bu festivalin en büyük amacı Kürtçe edebiyat, Kürtçe film, Kürtçe tiyatro yapabileceğimizi kanıtlamak. Dünyanın her yerinden yüksek bir katılım bekliyoruz.” dedi.

Batman Belediyesi Yılmaz Güney Kürtçe Kısa Film Festivali, Belediye Başkanvekili Serhat Temel tarafından belediye konferans salonunda düzenlenen basın toplantısıyla başladı. Batman Belediyesi, bu festival ile genç Kürt sinemacıların, sanat yaratımlarını, özgün hikayelerini, görsel zekalarını sinemanın dili ile buluşturmalarını sağlayarak, geleceğin Kürt sinemasının inşa edilmesini hedefliyor. ‘Kısa film yarışması’ ve ‘kısa film öykü yarışması’ olmak üzere 2 ayrı kategoride gerçekleştirilecek festival kapsamında, temalı filmler ve belgesel film gösterimlerine de yer verilecek.

Son başvuru tarihi 28 Eylül 2012 olarak belirlenen festivalde, bu yıl yeni bölümlere de yer verildi. Festival tarihinden önce 3 ayrı grup oluşturularak senaryo, görüntü yönetmenliği ve kurgu başlıklarında atölyeler oluşturularak katılımcılara eğitim verilecek. Festivalde geçen yıl yer verilen belgesel film yarışması bölümüne ise bu yıl yer verilmeyeceği açıklandı.

Bu sene Film Amed ile birlikte gerçekleştirecekleri festivali Roboski’de yaşanan katliamda hayatını yitirenlere adayacaklarını belirten Temel, “Bu katliamı unutmama ve unutturmama, bu ülkede yaşayan herkesin ve her kesimin sorumluluğudur. Biz de bu sorumluluktan hareketle bu yılki festivali Roboski katliamında yaşamını yitirenlere adayacağız. Öyle inanıyorum ki giderek gelenekselleşen, giderek katılım düzeyini artıran bu festival hak ettiği ilgiyi uyandıracaktır.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Kılıçdaroğlu'ndan Başbakana: Sayıştay...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis Genel Kurulu'ndaki bütçe görüşmelerinde Sayıştay raporları...

Haberi Oku