Siyaset:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Bu Hafta 8 Yeni Film Vizyona Giriyor

Beyaz perdede bu hafta, içlerinde sadece bir yerli ve bir animasyon yapımın olduğu 8 film vizyona giriyor. İtalyan ustalar Taviani Kardeşler’in Berlin’de Altın Ayı kazanan ve geçtiğimiz aylarda İstanbul Film Festivali’nin Kapanış Filmi olan ‘Sezar Ölmeli’ haftanın öne çıkan filmi. William Shakespeare’ın ‘Julius Caesar’ oyunundan alıntılanarak Taviani Kardeşler tarafından senaryolaştırılmış ve yönetilen filmde tüm oyuncular Yüksek Güvenlikli Rebibbia Hapishanesi’nin mahkûmları. Meraklısının gerilime doyacağı bu haftanın tek animasyon filmi ise ‘Madagaskar 3: Avrupa’nın En Çok Arananları.’

SEZAR ÖLMELİ (CAESAR MUST DIE)

Berlin’de Altın Ayı kazanan filmin tüm oyuncuları Yüksek Güvenlikli Rebibbia Hapishanesi’nin mahkûmlarından oluşuyor. Endişe, umut ve sanattan geçen bir yolu izleyen bu filmin kahramanları, hapishanede Shakespeare’in Jül Sezar oyununu başarıyla sahneye koyuyorlar. Peki Sezar’ı kim canlandırıyor? Brütüs’ü oynayanın gerçek suçu ne? Paolo Taviani ile Vittorio Taviani’nin yönettiği ve Cosimo Rega, Salvatore Striano ile Giovanni Arcuri’nin oynadığı ‘Sezar Ölmeli’, 31. İstanbul Film Festivali'nde Yıllara Meydan Okuyanlar bölümünde ülkemizde de seyirciyle buluşmuştu.

ANAHTAR

Tamamen Kıbrıs yapımı olan filmin çalışanları, Kıbrıs’ta sinema üretiminin hayat bulması adına çıktıkları bu zor yolda çalışmalarına devam etmekte kararlı olduklarını belirtiyorlar. Selim, arkadaşı Necati'nin Kıbrıs'tan getirdiği bir haber ile birlikte adaya döner. Dönüşü esnasında ve döndükten sonra da sık sık geçmişi hatırlayan Selim, bir süre önce sevgilisi Ümran ile karıştıkları cinayeti aklından bir türlü çıkartamaz. Ancak yine de sevgilisine kavuşmayı da iple çeker. Adaya dönünce sevgilisinin evine giden Selim, Ümran'ı evde bulamaz. Evde beklemeye başlayan Selim, Ümran'ın eve başka biriyle döndüğünü görünce de hiç ummadığı olayların içine girmiş olur. 70’li yıllarda yaşanmış gerçek bir hikayenin konu edildiği Anahtar’da yönetmen koltuğuna Cemal Yıldırım oturuyor. Hatice Tezcan, Cihan Tarıman, Hüseyin Ağlamaz ile Barış Burcu’nun oynadığı film, dram türünde.

SOLUKSUZ GECE (NUIT BLANCHE - SLEEPLESS NIGHT)

Şehrin en iyi polislerinden biri olarak bilinen Vincent, peşinde olduğu uyuşturucu satıcılarından yüklü miktarda kokain çalınca, çete Vincent’in oğlunu kaçırır ve uyuşturucuyu hemen getirmezse oğlunu öldürmekle tehdit eder. Paris’in kenar mahallesinde bulunan bir gece kulübünde çete ile buluşan Vincent, kendini içinden çıkılamaz bir kaosun ortasında bulur. Frederic Jardin’in yönettiği ve Tomer Sisley, Julien Boisselier, Joey Starr ile Birol Ünel’in oynadığı ‘Soluksuz Gece’ aksiyon ve gerilim sevenler için.

HAYATIMIN SEÇİMİ (THE LEDGE)

Shana, aynı iş yerinde çalışmaya başladığı komşusu Gavin ile aşk yaşamaya başlar. Ancak Shana’nın kocası Joe’nun bu sadakatsizliği öğrenmesi üçünü birden fırtınalı bir sona doğru sürükleyecektir. Filmde, karmaşık bir aşk üçgeni ve birbiriyle karşıt düşüncelere sahip iki adamın ölümcül çatışması merak uyandıracak bir şekilde perdeye yansıyor. Matthew Chapman’ın yönettiği ve Charlie Hunnam, Terrence Howard, Liv Tyler ile Patrick Wilson’un oynadığı ‘Hayatının Seçimi’ dram, gerilim türünde

MADAGASKAR 3: AVRUPA’NIN EN ÇOK ARANANLARI

Aslan Alex, Zebra Marty, Hipopotam Gloria ve Zürafa Melman hâlâ New York’a dönmeye çalışıyorlar. Tabii ki Kral Julien, Maurice ve Penguenler de onlarla birlikteler. Yolculuk onları Avrupa’ya götürüyor; gizlenmek için buldukları sirki Madagaskar stilinde baştan yaratıyorlar. Animasyon sevenlerin merakla beklediği ‘Madagaskar 3: Avrupa’nın En Çok Arananları’ Eric Darnell, Conrad Vernon ile Tom McGrath’ın yönetti ve Ben Stiller, Chris Rock, David Schwimmer sesleriyle hayat verdi.

LANETLİ KIZ (DICTADO - CHILDISH GAMES)

Bir ilkokulda sınıf öğretmenliği yapmakta olan Daniel, yine aynı okulda öğretmen olan Laura ile birlikte mutlu bir hayat yaşamaktadır. Ancak uzun süredir çocukları olmayan çiftin kaderleri Daniel’in çocukluk arkadaşı Mario’yu görmesi ile değişir. Mario’nun kızı Julia’yı evlât edinme kararı alan çift başlarına geleceklerden habersizdir. Laura her şeyi değiştirecektir. Antonio Chavarrias’ın yönettiği ve Juan Diego Botto, Barbara Lennie, Magica Perez ile Marc Rodriguez’in oynadığı ‘Lanetli Kız’ İspanyol sinemasının gerilim kokan örneklerinden biri.

LİSELİ POLİSLER (21 JUMP STREET)

Schmidt ve Jenko, Polis Akademisi’nde zoraki arkadaşlık kuran iki gençtir. Devriye polisleri içinde en iyileri değildirler ama gizli birimine katıldıklarında bunu tersine çevirebileceklerdir. Silâhlarını ve rozetlerini bırakıp, birer sırt çantası alırlar ve genç görünümlerini gizli görev için kullanırlar. Sorun şudur ki, günümüz ergenleri birkaç yıl önce onların olduğundan çok farklıdır. Phil Lord ile Chris Miller’in yönettiği ve Jonah Hill, Channing Tatum, Brie Larson ile Dave Franco’nin oynadığı ‘Liseli Polisler’ komedi türünde.

MAHŞER GÜNÜ (THE DIVIDE)

Dehşet verici bir patlamanın New York’u yerle bir etmesinin ardından, birbirini tanımayan sekiz kişi yaşadıkları binanın sığınağına girerler. Kısa bir zaman sonra kapalı yerde kalmanın vermiş olduğu bunalıma, su ve yiyecek kıtlığına yenik düşerler. Tansiyon yükseldikçe barındıkları sığınak bir cehenneme dönüşür. Eva’nın sığınaktan sağ çıkması gerekmektedir. Xavier Gens’in yönettiği ve Lauren German, Michael Biehn, Milo Ventimiglia ile Michael Eklund’un oynadığı ‘Mahşer Günü’ ABD-İngiltere ortak yapımı bir gerilim-bilim kurgu filmi.

CİHAN

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Kılıçdaroğlu'ndan Başbakana: Sayıştay...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis Genel Kurulu'ndaki bütçe görüşmelerinde Sayıştay raporları...

Haberi Oku