Siyaset:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Baybatur, Ak Parti'nin 11. Yılını Kutladı

- AK Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur, AK Parti’nin kuruluşunun 11. yılında bir mesaj yayınlayarak, partisinin hizmetin ve milletin partisi olduğunu vurguladı.

Baybatur, yaptığı yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “AK Parti, 14 Ağustos 2001 de kurulduğunda Türkiye’de bir enkaz vardı. Ekonomik krizden henüz çıkamamış olan ülkemiz 6 sıfırlı parasıyla, IMF’den her yıl aldığı borçla adeta Osmanlı’nın son dönemlerindeki muameleyi görüyordu. IMF’ye olan borcumuz yarım kalmış yatırımlar, ekonomide yaşadığımız olumsuzluklar, esnafın ülkemizin o dönemdeki başbakanına yazar kasa fırlatması, esnafın borç batağında inlemesi, çiftçinin hele Manisa’da üzümünün para etmemesi, ürünlerin tarlada kalması, sanayici ve esnafın her geçen gün kepenk indirmeleri artık çok normal karşılanmaya başlamıştı."

İşte tam bu dönemde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bülent Arınç ve Abdullah Gül ve bir çok arkadaşının o gün AK Parti’yi kurarak milletin hayallerini gerçekleştireceğini söylediğini anlatan Baybatur, şu ifadeleri kullandı: "AK Parti kurulduğu 14 Ağustos 2001 tarihinin ardından bir yıl sonra halkın inancı ve güveniyle tek başına iktidar olmuştu. Başbakanımız ve AK Parti o gün tek başına iktidarı teslim eden milletinin güvenini boşa çıkarmadı ve yaptığı hizmetlerle milletin partisi olduğunu ortaya koydu. O günden bu yana girdiği bütün seçimlerin tek galibi olan AK Parti yalnızca ülkemizi ekonomik, sosyal, kültürel alanlarda rahatlatmamış aynı zamanda dünyanın da örnek ülkesi olmasını sağladı."

Sağlıkta alanında emekli sandığı, SSK ve Bağkur gibi kurumları birleştirerek tek çatı altında topladığını belirten Baybatur, açıklamasına şöyle devam etti: "Türk Milleti artık aynı sınıf olarak devletin bütün hastanelerinden faydalanmaya başladı. 11 yılda yapılan 16 bin kilometrelik duble yollar, yapılan adliye sarayları, hastaneler, tarımda desteklemeler, hayvancılığa verilen destekler, sanayinin gelişmesi, ihracatın artması, IMF ile yapılan anlaşmalara son verilmesi, eğitimde yapılan büyük reformlarla, çocuklarımızın kitapların ücretsiz verilmesi, engelli vatandaşlarımıza maaş bağlanması, KÖY-DES aracılığıyla köylerin kalkındırılması, BEL-DES ile belde belediyelerinin hizmet alması, ülke genelinde 300 milyon fidan dağıtılarak tarımın desteklenmesi gibi daha sayamadığımız bir çok hizmet AK Parti hükümeti ile mümkün oldu."

DÜNYAYA ÖRNEK OLDUK

Açıklamasında, dünyanın ekonomik kriz ile boğuştuğunu vurgulayan Baybatur, şunları söyledi: "İspanya, Yunanistan, İzlanda gibi bir çok Avrupa ülkesi işçisine, emeklisine ve çalışanına maaş veremez duruma gelmiştir. Dünya ekonomik krizle boğuşurken, biz IMF ile bağlarımız koparıp IMF'ye olan borcumuzu sıfırlama noktasına gelmeyi bırakın IMF'ye borç verir duruma geldi. Adını gururla andığımız bir başbakanımız, göğsümüzü kabartan bir Türkiye Cumhuriyeti var. AK Parti olarak kurulduğumuz 11 yıl, iktidara geldiğimiz 10 yıldan beri milletimizin başını öne eğdirmedik. Yaptığımız hizmetlerle milletimizin güvenine mazhar olduk."

Türkiye Cumhuriyeti’nin artık bu gününü değil geleceğini konuşur duruma geldiğini anlatan Baybatur, sözlerini şöyle tamamladı: "Artık günü birlik programlar ve projeler değil 50 yıllık planları hazırlıyoruz. Ülkemizin kuruluşunun 100. yılında dünyanın en iyi ilk 5 ekonomisi arasında yer almayı hedefleyen bir ülkemiz var. Artık dünyada mazlumların yanında olan ve mazlum insanlara yardım eden bir Türkiye var. Ülkemiz AK Parti ile artık geleceğe hazırlanıyor. Milletimizle birlikte geleceğin Türkiye’sini geleceğin dünya lideri ülkesini oluşturmaya el birliği ile devam ediyoruz. AK Parti’nin kuruluşunun 11. yıldönümü milletimize ve ülkemize hayırlı olsun."

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Kılıçdaroğlu'ndan Başbakana: Sayıştay...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis Genel Kurulu'ndaki bütçe görüşmelerinde Sayıştay raporları...

Haberi Oku