Siyaset:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Bağış, Chp'li Milletvekili Aygün'ün Kaçırılmasını Değerlendirdi

- AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırılmasına ilişkin, ''Bu sadece bir milletvekiline yapılan bir saldırı değildir; Türkiye'nin birlik ve beraberliğine yapılmış bir saldırıdır. Aygün'ün kurtarılması için devletin bütün imkanları seferber ediliyor" dedi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Altındağ Belediyesi tarafından ramazan şenliklerinin düzenlendiği Hamamönü'nde incelemelerde bulundu. Vatandaşlarla sohbet edip hatıra fotoğrafı da çektiren Bağış, ressam Ziya Buyuk'un yaptığı tuval üzerinde Kuran'ı Kerim çalışmasını inceledi. Bağış ayrıca, Ramazan şenlikleri stantlarını gezerken, TBMM Başkanlığı'na ulaştırılmak üzere Mazlumder tarafından hazırlanan "28 Şubat siyasi yargı kararları iptal edilsin" başlıklı dilekçeyi imzaladı.

Bakan Bağış, BBP eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun Tacettin Dergahı'ndaki kabrini ziyaret ettikten sonra gazetecilere Hamamönü ziyaretiyle ilgili değerlendirmede bulundu. Hamamönü'nün eskiden insanların girmeye çekindiği bir bölge olduğunu ifade eden Bağış, yapılan düzenlemelerle Hamamönü'nün artık vatandaşların çocuklarıyla gelip sosyalleşebileceği bir mekan haline geldiğini belirtti. Hamamönü'ne gelmişken 9 yıl TBMM'de birlikte görev yaptıkları rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu'nun kabrini de ziyaret etme imkanı bulduklarını kaydeden Bağış, ''Nur içinde yatsın. Bu ülkeye çok önemli hizmetleri vardı. Bu milletin hassasiyetlerini Meclis'e taşıma uluslararası platformlara taşıma ve insanını sesi olabilme konusunda çok dirayetli bir kişilikti. Hiçbir zaman diklenmedi ama hep dik durdu'' diye konuştu. Vatandaşların yoğun bir şekilde Yazıcıoğlu'nun kabrini ziyaret ettiğini ve Fatiha okuduğunu söyleyen Bağış, "Bu millet kendine hizmet edenleri, kendi derdiyle dertlenenleri kendisi için düşünenleri, kendisi için risk alanları, kendisi için konuşanları hiçbir zaman unutmuyor yalnız bırakmıyor. Bunu rahmetli Özal'ın, rahmetli Menderes'in ölüm yıl dönümlerinde hep görürüz ama bu akşam ben burada bir kez daha gördüm. Bu millet için çalışmak bu millete hizmet etmek gerçekten çok büyük bir şeref'" ifadelerini kullandı.

"BU MECLİS'İN ŞAHSINA YAPILMIŞ BİR SALDIRIDIR"

Bakan Bağış, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırılmasına ilişkin bir soru üzerine, "Bu sadece bir milletvekiline yapılan saldırı değildir, Türkiye'nin birlik ve beraberliğine yapılmış bir saldırıdır. Bu Meclis'in şahsına yapılmış bir saldırıdır. Hangi partinin mensubu olduğu hiç önemli değil. Herhangi bir milletvekiline yapılan bu saldırı hepimizin topyekun karşı durması gereken bir cüretsizliktir. İnşallah en kısa zamanda ailesine, sevdiklerine kavuşur'' şeklinde konuştu. Aygün'ün kurtarılması için devletin bütün imkanlarının seferber edildiğini belirten Bağış, "Ülkenin birlik, beraberliği ve kardeşlik dokusu zarar görmeden hep beraber bu olayı atlatmış oluruz inşallah" dedi.

BAĞIŞ, CHP'Lİ MİLLETVEKİLİ AYGÜN'ÜN KAÇIRILMASINI DEĞERLENDİRDİ

BAĞIŞ, CHP'Lİ MİLLETVEKİLİ AYGÜN'ÜN KAÇIRILMASINI DEĞERLENDİRDİ

BAĞIŞ, CHP'Lİ MİLLETVEKİLİ AYGÜN'ÜN KAÇIRILMASINI DEĞERLENDİRDİ

BAĞIŞ, CHP'Lİ MİLLETVEKİLİ AYGÜN'ÜN KAÇIRILMASINI DEĞERLENDİRDİ

BAĞIŞ, CHP'Lİ MİLLETVEKİLİ AYGÜN'ÜN KAÇIRILMASINI DEĞERLENDİRDİ

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Kılıçdaroğlu'ndan Başbakana: Sayıştay...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis Genel Kurulu'ndaki bütçe görüşmelerinde Sayıştay raporları...

Haberi Oku