Siyaset:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
AKP'ye değil, dedenizin partisine oy verin

Habib Güler'in haberiTek parti döneminde açılan fabrikalarla övünen Kılıçdaroğlu, "Babalarınıza, dedelerinize sorun, hepsi CHP'liydi. Hepsi o fabrikalarda çalıştı." dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Kırıkkale'de vatandaşlardan AK Parti'ye değil 'dedelerinin partisi' olarak nitelediği CHP'ye oy vermelerini istedi. İldeki Makine Kimya Endüstrisi'nin tek parti döneminde CHP tarafından kurulduğunu ve o dönem herkesin CHP'li olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, şimdi ise kurumun kapatılmaya çalışıldığını ileri sürdü. Kılıçdaroğlu, dünkü miting programı çerçevesinde önce Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesinde halkı selamladı, ardından Kırıkkale, Bolu ve Sakarya'da vatandaşlara hitap etti. Kırıkkale'de sözlerine "Allah'ına kurban Kırıkkale" diye başlayan Kılıçdaroğlu, hükümete ağır suçlamalarla yüklendi. "Halinden memnun olan varsa gidip AKP'ye oy versin, değilse babasının partisine gelecek, dedesinin partisine gelecek; CHP ona huzur getirecek." diyen Kılıçdaroğlu, Kırıkkale'de tek parti dönemiyle övündü: "Kırıkkale'de harp sanayiini kuran CHP'dir. Babalarınıza, dedelerinize sorun, hepsi CHP'liydi. Hepsi o fabrikalarda çalıştı, mücadele ettiler. AKP 9 yılda Kırıkkale'ye bir fabrika açtı mı? Bunlar geldi, Makine Kimya'yı kapatacaklar."

Kemal Kılıçdaroğlu, aile sigortası projesinin kaynağına yönelik ise şunları söyledi: "Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek diyorum. Başbakan, 'Parayı nerden bulacaksın?' diye soruyor. 'Merkez Bankası'nda para var' diyorum. 'Gözünü oraya diktin' diyor. Bir çocuğun hayatı mı önemli, Merkez Bankası'ndaki para mı önemli?

Bunların gözünü para bürümüş."

Emeklilerin çay paraları olmadığı için kahvehanelerde değil parklarda oturduğunu ileri süren CHP lideri, "Hiçbir emeklinin AKP'ye oy vermesini istemiyorum." diye seslendi. Partisine oy isterken de artık 'yeni CHP' olarak halka yakın durduklarını kaydetti.Zaman

Kaynak : haber7.com

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Kılıçdaroğlu'ndan Başbakana: Sayıştay...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis Genel Kurulu'ndaki bütçe görüşmelerinde Sayıştay raporları...

Haberi Oku