Siyaset:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Akdağ: Muhalefet hayal satıyor

Bakan Akdağ, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Devlet Hastanesi'nin açılışını yapmak ve bir dizi ziyaretlerde bulunmak üzere Kırşehir'e geldi. Akdağ, Kırşehir Valisi Mehmet Ufuk Erden'i ziyaret etti. Vali Erden, ziyaret anısına Bakan Akdağ'a bir plaket verirken, Akdağ da Valilik şeref defterini imzaladı.

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci'yi de makamında ziyaret eden Bakan Akdağ, burada yaptığı açıklamada, 8,5 yıllık AK Parti hükümetleri döneminde yapılan yatırımlar ve çalışmalarla Anadolu şehirlerinin hepsinin yaşanabilir şehirler haline getirildiğini kaydetti.

Akdağ, ''Bütün Anadolu şehirlerinde olduğu gibi, Kırşehir de yaşanabilir bir şehir oldu. İnsanın içinden, emekli olunca Kırşehir'e gelip yerleşmesi geçiyor. 8,5 yılda yapılan yatırımlar ve çalışmalarla Türkiye, ne kadar büyük bir millet olduğunu, bütün bu çalışmaları yapan Türk milletinin ne kadar büyük bir millet olduğunu gösteriyor'' dedi.

Türkiye'nin yapılan çalışmalarla dünyanın 'parlayan yıldızı' haline geldiğini ifade eden Bakan Akdağ, şöyle devam etti:

''Bütün bunları AK Parti, 8,5 yıllık iktidarı döneminde başardı. AK Parti sayesinde siyaset, asıl mecrasına dönmüş, aslına döndü. Gerçekler ve yapılanlar, hayallerden çok daha önemlidir. Emerson'un bir sözü var, (Küçücük bir gerçek, oda dolusu hayalden iyidir) diye. Bu çok doğru bir söz. Biz yaptık ve yaptıklarımızı anlatıyoruz. Muhalefet ise, hayal satıyor.''

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, ''Hükümet sağlık alanında ne yaptı'' dediğini belirten Bakan Akdağ, ''SSK çalışanları ve oradan hizmet alanlar, 8,5 yıl öncesine kadar ne çileler çekiyorlardı. Bunu hepimiz biliyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu, o zaman SSK'nın Genel Müdürüydü ve (SSK hastaneleri çürüyor, Sağlık Bakanlığı bu hastaneleri alsın) diyordu. AK Parti, hükümetleri döneminde hastaneleri birleştirdi, sağlık kurumlarını birleştirdi ve herkes aynı kaliteli hizmeti alabiliyor. Ama Sayın Kılıçdaroğlu, muhalefet lideri olunca, Sağlıkta Dönüşüm Projesi'ne şiddetle karşı çıktı. Şimdi de kendisine iktidar olmak için yetki istiyor. Pes doğrusu'' diye konuştu.

Bakan Akdağ, daha sonra Sağlık Bakanlığı'na ait 300 yataklı Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Devlet Hastanesi'ni hizmete açtı. Akdağ, açılışta yaptığı konuşmada da, ''Yapılan hizmetleri görmemek için kör olmak lazım'' dedi.

AK Parti iktidarında birçok hizmetin getirildiğini, ''olmaz'' diye bakılan pek çok hizmete, AK Parti hükümetlerinin imza attığını kaydeden Akdağ, ''Geçmişte, toplumun her kesimi verilen sağlık hizmetinden şikayet ediyordu. Doktora muayene olunamıyordu, özel muayenehaneler ayrı bir sıkıntıydı. SSK, BAĞ-KUR ve Emekli Sandığı gibi kurumlar, içler acısıydı. Hastanelerde rehin kalınıyordu, ameliyatlarda bıçak parası alınıyordu, ilaçlar da ayrı bir çıkmazdı. Bunların hepsi çözüldü. Bu yapılanları görmemek için kör olmak lazım'' diye konuştu.

Yaptıkları çalışmalar ve hizmetlerin, bir ''lütuf'' olmadığını, Türk halkının ''hakkı'' olduğunu ifade ederek, ''Biz AK Parti olarak bu hizmetleri yapıyoruz, ama bunları bir lütuf, bir ihsan olarak değil, halkımızın bir hakkı olarak yapıyoruz. Daha da çok yapmalıyız, bu bizim görevimiz. Demek ki bizden öncekiler, sizin haklarınızı gasp etmiş'' dedi.

Bakan Akdağ, konuşmasının ardından Kırşehir Valisi Mehmet Ufuk Erden, Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci ve AK Parti Kırşehir Milletvekili Abdullah Çalışkan'la birlikte hastanenin açılış kurdelesini kesti.

Akdağ, beraberindekilerle birlikte hastaneyi gezdi. Bakan Akdağ, çocuk bölümünde tedavi gören çocuklara oyuncak dağıtırken, Muhammed isimli 5 yaşındaki bir çocuk, şiir okudu. Bakanın elinden oyuncağını alan Muhammed. ''Sayın Bakanım, benim küçük bir kardeşim var. O da oyuncak almazsa, çok üzülür. Kardeşim için de bir oyuncak verir misiniz'' demesi, Bakan Akdağ'ı beraberindekileri kahkahalara boğdu. Bakan Akdağ, Muhammed'e kardeşi için de bir oyuncak verdi.

Terme Otel'de düzenlenen ''Sağlıkta Dönüşüm, Kırşehir İl Sunumu'' toplantısına katılan Bakan Akdağ, burada yaptığı konuşmada da Türkiye'nin her alanda olduğu gibi, sağlıkta da büyük bir dönüşüm gerçekleştirdiğini bildirdi.

Kaynak : haber7.com

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Kılıçdaroğlu'ndan Başbakana: Sayıştay...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis Genel Kurulu'ndaki bütçe görüşmelerinde Sayıştay raporları...

Haberi Oku