Siyaset:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Adalet Bakanı Ergin Amasya'da İftara Katıldı

- Adalet Bakanı Sadullah Ergin, "Türk siyasi tarihinde bir kırılma anıdır, 27 Nisan ve ertesi gün 28 Nisan. AK Parti şunu söyledi: 'Bu muhtırayı kabul etmiyoruz. Muhatap almıyoruz. Herkes haddini bilsin'. Ne istifa etmiştir ne de o muhtıranın gereğini yapmıştır” dedi.

Amasya’da AK Parti İl Başkanlığı'nın Tuana Resotoran'da düzenlediği iftara katılan Bakan Ergin, kamuoyunda "e-muhtıra" olarak bilinen bildiriyle ilgili konuştu. Ergin, Türkiye’yi idare etmiş siyasi partilerin muhtırayla karşılaştıklarında ya şapkalarını alıp gittiklerini ya da o muhtıranın içeriğinde ne söylenmişse harfiyen tatbik ettiklerini ifade ederek, “AK Parti’den de bu iki tepkiden bir tanesi beklendi. AK Parti ya istifa edecekti, ya da o muhtıranın gereğini yerine getirecekti. Ama ikisini de yapmadı AK Parti. Türk siyasi tarihinde bir kırılma anıdır, 27 Nisan ve ertesi gün 28 Nisan. AK Parti şunu söyledi: 'Bu belgeyi yayınlayanlar bizim muhatabımız değildir. Bunlar hükümete bağlı çalışan güvenlik bürokrasisidir. Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir. Milletimiz bu yetkiyi seçimlerde AK Parti’ye tevdi etmiştir. Parlamentodan çıkan meşru hükümet bu yetkiyi deruhte etmektedir. Bu muhtırayı kabul etmiyoruz. Muhatap almıyoruz. Herkes haddini bilsin'. Ne istifa etmiştir ne de o muhtıranın gereğini yapmıştır” diye konuştu.

Tarihçilerin çok partili sistemden bu yana Türkiye’nin siyaset tarihinden bahsederken 'darbeler arası siyaset tarihi' ve 'müdahaleler arası siyaset tarihi' diye söz ettikleri vurgulayan Adalet Bakanı Ergin, “50 seçimlerinden sonra 1960 darbesi, 1971 darbesi, 12 Eylül 1980 darbesi, 28 Şubat 1997 postmodern darbesi, 2007 Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesindeki e-muhtıra....Bunları yan yana koyduğunuzda bu ülkede her 8 ila 10 yıl arasında ya bir darbe yaşanmış. Bir muhtıra verilmiş, siyaset kurumuna, demokratik organlara müdahaleler yapılmış. Bu antidemokratik müdahaleler arasında bir kurumsallaşma çabasında olmuşuz. Maalesef AK Parti işbaşına gelinceye kadar bu böyle gitmiş. 2002’de iktidar olduktan sonra Kopenhag siyasi kriterlerini karşılamak üzere çok önemli anayasa değişiklikleri yaptık. Yasalarımızı değiştirdik” dedi.

Öte yandan, Bakan Ergin, AK Parti Amasya Milletvekilleri Naci Bostancı ile Avni Erdemir, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, AK Parti İl Başkanı Osman Faik Salman ile çok sayıda partilinin katıldığı iftar öncesi şehrin tarihi mekanlarını dolaşıp, yetkililerden bilgiler aldı.

ADALET BAKANI ERGİN AMASYA'DA İFTARA KATILDI

ADALET BAKANI ERGİN AMASYA'DA İFTARA KATILDI

ADALET BAKANI ERGİN AMASYA'DA İFTARA KATILDI

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Kılıçdaroğlu'ndan Başbakana: Sayıştay...
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis Genel Kurulu'ndaki bütçe görüşmelerinde Sayıştay raporları...

Haberi Oku