Sağlık:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Sevgiliniz yok mu?

14 Şubat Sevgililer Günü'nün, sevgilisi olmayan ya da ayrılık hüznü yaşayan bireylere çeşitli psikolojik sıkıntılar yaşattığı açıklandı. Dünyanın en romantik gününü yalnız geçirmek zorunda kalan kişiler arasında erkeklere oranla en çok kadınların etkilendiği belirtildi.

Uzman Psikolog Dr. Hatice Topçu Ersoy, yalnız ya da ayrılık hüznü yaşayan bireylere ve çiftlere önemli uyarılarda bulundu.

Uzman Psikolog Dr. Hatice Topçu Ersoy, kalplerle süslenen alışveriş merkezi vitrinlerinden kutlama yapılacak mekanlara, sevgiliye alınacak hediyeden ilan-ı aşk seremonisine kadar en romantik anların planlandığı 14 Şubat Sevgililer Günü'nün özellikle yalnız ya da ayrılık hüznü yaşayan bireyler üzerinde psikolojik etkilerinin olduğunu söyledi. Uzman Psikolog Dr. Ersoy, 14 Şubat Sevgililer Günü'nün festival havasından çıkarılarak sevginin sade ama en içten kutlanması gerektiğini ifade ederek şöyle konuştu:

"Sevgililer günü, sevgili, sevgi kavramı, sevgiliye ilanı aşk, sevgiliye alınacak hediye ve sevgililer gününün geçirileceği mekan. O kadar ön planda o kadar fazla görüyoruz ve duyuyoruz ki başımızı çevirdiğimiz her yerde sevgililer günü kutlamasına ilişkin detayları görebiliyoruz."

KUŞAK AYRIMI YAPMIYOR
Uzman Psikolog Dr. Hatice Topçu Ersoy, merkezlerine son 1 yılda hayal kırıklığı ile sonlanan ilişki mağdurlarının başvuru sayısında artış olduğuna da dikkat çekti. 14 Şubat Sevgililer Günü'ne gençler tarafından daha fazla önem verildiğini belirten Dr. Topçu, şunları söyledi: "Tabii ki sevgilisi olmayanlar için ve yeni ayrılanların böyle bir günde etkilenmemesi mümkün değil. Bugünü özel kutlayacak birisinin olmaması ve yalnız geçirecek olması özellikle genç yaştaki bireyler açısından psikolojik anlamda olumsuz etkileyebiliyor. Kendisini eksik ve yalnız hissediyor."

Ergenlik döneminde olan gençler için ise ailelere önemli tavsiyelerde bulunan Topçu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ergenlik duyguların çok daha coşkulu şekilde geçirilen bir dönem. Ergenlikte akran ilişkisi de çok önemli. Yaşıtlarının o günü nasıl kutladığını öğrenip kendisinin kutlayamadığını söylemekten çekinen bir ergen bunu ciddi bir probleme dönüştürebilir. Sevgilisi yoksa da bunun bir problem olmadığının bilincinde olmaları gerekiyor. Aileler de çocuğuna gereğinden fazla önem vermemeleri konusunda destek olabilir. Önemli olan sevgiyi yılın her anında yaşayabilmektir."

14 ŞUBAT KADINLARIN YÜZLEŞME GÜNÜ
Sevgililer gününde genellikle erkeklerin günü mecburi bir his ve pahalı hediyelerle kurtarma zihniyeti ile hareket ettiklerini açıklayan Dr. Topçu, yaş farkı gözetilmeden yalnız kadınlar üzerindeki psikolojik etkilerini şöyle anlattı: "Özellikle kadınlarda yaş kaç olursa olsun sevgililer gününü yalnız geçirilecek olması, çok daha fazla üzücü durum teşkil ediyor. Yalnızlığını hatırladığı bir durum. Kendisinin yaşamında 'sevgili' diye niteleyebileceği birinin olmadığı gerçeği ile yüzleştiği bir gün oluyor."

PAHALI HEDİYELERDEN KAÇININ
Aşkın ve sevginin sokaklara kadar taştığı bu günün festival havasından, hediye çılgınlığı furyasından çıkarak kutlanması gerektiğini tavsiye eden Dr. Topçu; sözlerini şöyle tamamladı: "Kişiler ilişkilerinde birbirlerine verdiği değeri sade ama içten şekilde dile getirmesini öneriyorum. Aşırı yoğun duyguların ön plana çıkarılmasından ziyade yapaylıktan yüzeysellikten kaçınılması pahalı hediyeler yerine gerçek duygularla sevginin dile getirilmesi her yaş grubu için geçerli.Çünkü, pahalı hediye çiftleri zorlayan bir durumdur aynı zamanda. Kendisini mecbur hissederek sevgisinin ispatı olarak görülebiliyor gibi bir yanılgıya düşülmemeli."

 

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Bu ürünün satışı durduruldu
Sağlık Bakanlığı tansiyon hastalarının rağbet gösterdiği ürünün satışını durdurdu.

Haberi Oku