Sağlık:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Detoksun bağırsaklara zararı var mı?

En çok alkol ya da ilaca bağlı zehirlenmelerde o maddenin antidozu verilerek toksinin atılması amaçlanıyor. Bazı alternatif tıp yöntemleri yani bitkisel ya da elektromanyetik yöntemlerle vücuttan bazı toksinlerin atılmasının sağlıklı olduğunu iddia edenler var. Aslında insanlarda "toksin" biriktiğine dair kanıt yok. Yani "kendi artıklarıyla kendini zehirleme" diye bir şey yok! Çünkü normalde karaciğer ve böbrekler vücudu toksinlerden zaten arıtıyor ve atıklar vücuttan otomatik olarak temizleniyor. Detoks diyetlerinin sağlığa yararı konusunda da bilimsel kanıt yok. Ayrıca yaşlılarda kalp krizini tetikleme riski olabiliyor.

BAĞIRSAK MUKOZASINI BU KADAR İRRİTE ETMEK DOĞRU DEĞİL

Lavman zararlı mıdır?

Bu programların çoğunda, katılan kişilere lavman yapılarak bağırsakları boşaltılıyor! Tıbbi bir gerekçe olmadan lavman yapılmamalı. En önemli gerekçe kronik ve inatçı kabızlıktır. Yaşlılarda, anal bölgede hissizlik ya da nörolojik hastalığı nedeniyle bağırsaklarını rahat boşaltamayan kişilere yapılabilir. Lavman ile detoksta, bağırsaklara su ya da bazı ot karışımları verilerek sözde birikmiş toksinlerin, parazitlerin ya da bakterilerin bağırsak duvarını aşarak vücuda zarar vermeleri önlenmek isteniyor. Oysa bağırsaklarımızda faydalı birçok bakteri yaşar. Bakteriler ancak özel bazı durumlarda bağırsak duvarını aşarak vücuda zararlı hale gelebilir. Bağırsak mukozasını bu kadar irrite etmek doğru değil.

Bağırsak tembelliği neden oluyor?

Ağızdan verilen ve müshil içeren solüsyonlar bir süre sonra bağırsak hareketlerinin tümüyle yavaşlamasına ve tembelliğine yol açabilir. Kişilerin kullandıkları hayati ilaçların emilimini bozabilir. Tuz ve sıvı kaybına yol açabilir. Sıvı yüklemesi kalp yetmezliğine neden olabilir. Lavman ile bağırsak içine verilen sıvı ve otlar ise yabana antijenleri içerir. Yabana bir madde içeri girdiği için bazen bu vücutta şiddetli bir reaksiyona yol açabilir. - Nurdan Tözün-

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Bu ürünün satışı durduruldu
Sağlık Bakanlığı tansiyon hastalarının rağbet gösterdiği ürünün satışını durdurdu.

Haberi Oku