Sağlık:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Depremzedelere sağlık taraması

Mobil sağlık ekipleri, merkeze bağlı Dağönü köyünde vatandaşlara sağlık hizmeti sundu.

Depremde evleri hasar gördüğü için çadır ve konteynere yerleştirilen vatandaşları sağlık kontrolünden geçiren 2'si doktor 8 kişi çocuklara da zatürre aşısı yaptı. Sağlık görevlileri, vatandaşlara ilaç dağıttı.

Çocuklarını tedavi ettiren 3 çocuk annesi Nirgül Ergün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sağlık ekiplerinin hizmetinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ''Çocuklarımızın aşılarını yaptık. Depremden sonra bize gerekli yardımlar yapıldı. Ancak en kısa sürede kalıcı konutlara yerleşmek istiyoruz'' dedi.

TÜM KÖYLERİ ZİYARET ETTİK
Kocaeli Sağlık Müdürü ve Afet ve Sağlık Yönetimi Koordinatörü Dr. Hasan Aydınlık, depremin ilk aşamasından itibaren mobil sağlık hizmeti verilmeye başlandığını söyledi.

Depremden etkilenmiş Van merkez ve Erciş'e bağlı köylerde rutin olarak yürütülen sağlık uygulamalarında öncelikle bu bölgedeki hasta vatandaşlara yerinde sağlık hizmeti verdiklerini kaydeden Aydınlık, şöyle konuştu:

''Muayene ediyoruz, enfeksiyon hastalıkları ve diğer hastalıklarla alakalı ilaçlarını temin edip veriyoruz. Gezdiğimiz bölgedeki gebe, bebek ve lohusaların takibini yapıyoruz. Özelikle risk grubundaki şahısların grip aşılarını uygulamaya başladık. Çocuklarımıza da halk arasında zatürre olarak bilinen aşıyı yapıyoruz. Son üç günde 42 köyde sağlık taraması yaptık. 79 yerleşim biriminde 2 bin 200 hastayı poliklinikte tedavi ettik. Mobil sağlık uygulaması kapsamında Van merkezde 11 aracımız bulunuyor.''

Yaşam şartlarının iyileşmeye başladığını söyleyen Aydınlık, ''Gittiğimiz yerleşim yerlerinde halk sağlığını tehdit eden hususlar tespit edilip ilgili kurumlara bilgi veriliyor. Depremin ilk gününden beri mobil sağlık hizmetlerinde gördük ki mevsimsel hastalıklar haricinde bir rahatsızlık yok ama bu uygulamaları risk devam etmese bile devam ettireceğiz'' diye konuştu.

BAKAN AKDAĞ HASTAYI UNUTMADI
Depremden sonra köyü ziyaret eden Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kendisinden yardım talebinde bulunan 45 yaşındaki felçli Mahmut Uzunyol'u unutmadı. Yaklaşık 3 yıl önce yüksekten düşerek felç geçiren Uzunyol'un Ankara'da tedavisinin yapılacağı bildirildi.

Dr. Aydınlık, konteynerde bulunan hastayla görüştüklerini, kendilerinden fizik tedavi ve konuşma terapisi talebinde bulunduğunu belirterek, ''Bakan Akdağ'ın talimatı üzerine Uzunyol'u Ankara'da misafir edip tedavisi tamamlanıncaya kadar fizik tedavisi ve konuşma terapisi uygulayacağız. Ondan onay da aldık. Ambulans uçakla Ankara'ya nakledilecek'' dedi.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Bu ürünün satışı durduruldu
Sağlık Bakanlığı tansiyon hastalarının rağbet gösterdiği ürünün satışını durdurdu.

Haberi Oku