Sağlık:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Taburcu olmak için bakanı bekliyorlar

Akdeniz Üniversitesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Yrd.Doç.Dr. Özlenen Özkan, Türkiye'nin ilk yüz nakilli hastası Uğur Acar ile çift kol nakilli hasta Atilla Kavdır'ın taburcu olmak için Sağlık Bakanı Recep Akdağı'ı beklediğini söyledi.

Türkiye'nin ilk yüz nakli yapılan Uğur Acar ve çift kol nakli yapılan Atilla Kavdır'ın son durumları hakkında açıklama yapan Yrd.Doç.Dr. Özlenen Özkan, Acar'ın kan düzeyleri ve ilaç kullanımında herhangi bir sorun olmadığını bildirdi. Uğur'un ağzındaki hareketliliğin beklenenden önce başladığını bu durumun kendilerini hem şaşırttığını hem de sevindirdiğini dile getiren Yrd.Doç.Dr. Özkan, "Konuşması da biraz daha anlaşılır biçimde. Alt çene ve burnunun altında da duyusu var. Hepsi çok erken başladı. Bu durum çok sevindirici" dedi. Yrd.Doç.Dr. Özlenen Özkan, Uğur Acar'ın fizik tedavi sürecinin taburcu olmasının ardından evinde hem de hastanede yaklaşık 1 yıl daha devam edeceğini bildirdi.

KAVDIR, PARMAKLARINI HAREKET ETTİRİYOR
Çift kol nakilli hasta Atilla Kavdır'ın tedavisinin de devam ettiğini aktaran Yrd.Doç.Dr. Özkan, Atilla Kavdır'ın da 2 aylık sürecin sorunsuz şekilde tamamlandığını ve kendilerinin de izniyle hastane dışına çıkabildiğini belirtti. Kavdır'da şu an için hiçbir sorun kalmadığını vurgulayan Yrd.Doç.Dr. Özlenen Özkan, şöyle devam etti:
"Kollarla ilgili herşey çok iyi gidiyor. Fizik tedavi devam ediyor. Baş parmağını hareket ettirmeye başladı bile. O çok sevindirici. İç organlarıyla ilgili herhangi bir sorun yok. Yoğun bakımda tehlike atlatmıştık. Uzun bir süreçti. Yoğun bakımdaki hastalarımız için risk devam ediyordu ama şu an için herhangi bir sorun yok."

"ÖZEL SANDALYEYİ BİZ İSTEDİK"
Kollarına henüz tam anlamıyla hakim olamayan Atilla Kavdır'ın hastane dışına çıkabilmesi için tekerlekli sandalye üzerine özel tasarlanmış bir aparat yerleştirdiklerini kaydeden Yrd.Doç.Dr. Özlenen Özkan, şöyle konuştu:
"Atilla için şu an kollarına çok hakim olamadığı için yüksekte tutulması gerekiyor. Ona uygun rahat edebilmesi için bir aparat yapıldı. Daha kolay, üçüncü kişi olmadan dışarı çıkabiliyor. Kollarını çok riske atmadan rahat bir şekilde dışarı çıksın diye böyle birşey tasarladık. İlk çift kol nakli yaptığımız Cihan Topal'da da aynı şekilde kullanmıştık. Bunda tekerlekli sandalyeye monte ettik. Asistan arkadaşlarla beraber karar verdik. Teknik atölyedeki arkadaşlar aklımızdakini gerçekleştirdiler."

FİZİK TEDAVİSİ SÜRÜYOR
Atilla Kavdır'ı bir süre daha takip edeceklerini ve fizik tedavisinin süreceğini anlatan Yrd.Doç.Dr. Özlenen Özkan, "Herşey yolunda giderse evine göndereceğiz. Sıklıkla hastaneye gelip kontrole çağıracağız. Sol bacağında ve sol kolunda biraz şişlik vardı. Şu an için hiçbir ödemi söz konusu değil, normale döndü. Fizik tedavi süreci devam ediyor. Evine gidip gelmesi kolay olmayacak ama onun konforu için burada kalması daha uygun olacak. Sanırım 15-20 gün içinde taburcu ederiz" ifadelerini kullandı.

TABURCU İÇİN BAKAN BEKLENİYOR
Her iki hastanın da hiçbir sorunu bulunmadığını vurgulayan Yrd.Doç.Dr. Özlenen Özkan, taburcu etmek için Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ı beklediklerini vurguladı. Yrd.Doç.Dr. Özkan konuyla ilgili şunları söyledi:
"Sağlık Bakanlığı'ndan hem Uğur'u hem Atilla'yı moral vermek anlamında görmek istiyorlar. Tabii hastalarımız da onları görünce moral bulacak. Onlar geldikten sonra süreç daha hızlı olur herhalde. Sağlık Bakanı'nın da geleceğini tahmin ediyoruz. Şu an için kesinleşmiş bir zaman yok. Yakın bir zamanda bekliyoruz."

SIRADA GATA VE BİZ VARIZ
Akdeniz Üniversitesi Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Yrd.Doç.Dr. Özlenen Özkan, Gazi Üniversitesi Hastanesi'nde yapılan yüz nakliyle ilgili de şu değerlendirmeyi yaptı:
"Gazi ekibi çok sevdiğimiz ve çok yakından tanıdığımız bir ekip. Onların yaptığı işin çok iyi olacağını tahmin ediyorum. Buradan onları tebrik ediyorum. Zaten ruhsat kendini kanıtlayan merkezlere verildi. Bundan sonra GATA ve biz sıradayız. Çıkan donör kime uygunsa ona gelir. Sırada biz varız ve bizim de çok hastamız var. Bundan sonraki donör ya GATA'ya ya bize gelecek."

YÜZ İÇİN BEKLEYEN 20 HASTA VAR
Akdeniz Üniversitesi'nde yüz nakli için 50'den fazla kişinin başvuruda bulunduğunu ve bunların içerisinden 20'sinin nakile uygun bulunduğunu aktaran Yrd. Doç. Dr. Özlenen Özkan, uygun donör çıkması halinde sıranın GATA ve Akdeniz Üniversitesi'nde olduğunu kaydetti.

DHA

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Bu ürünün satışı durduruldu
Sağlık Bakanlığı tansiyon hastalarının rağbet gösterdiği ürünün satışını durdurdu.

Haberi Oku