Sağlık:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Kene korkusu yine başladı!

Artvin'den Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) şüphesiyle sevk edildiği hastanede ölen Mehmet Çelikkol (12), toprağa verildi.

KKKA şüphesiyle Trabzon'a sevk edilen ve dün tedavi gördüğü Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesinde hayatını kaybeden ilköğretim 6. sınıf öğrencisi için Ardanuç ilçesine bağlı Müezzinler köyünde cenaze töreni düzenlendi.

Anne Ayla Çelikkol, baba İsmet Çelikkol ve ağabey Ahmet Çelikkol'un gözyaşlarını tutamadığı Merkez Camisi avlusundaki cenaze törenine, ailenin yakınları ve köy sakinleri katıldı. Çelikkol'un cenazesi, kılınan namazın ardından aile kabristanlığında toprağa verildi.

-''SAKIN 'KENE KÜÇÜK BİR HAYVANDIR' DEMEYİN''-
Baba İsmet Çelikkol, cenaze töreninin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 10 gün önce yaylada hayvanları otlattıkları sırada Mehmet'in omzuna bir kenenin yapıştığını belirterek, ''Burada her gün onlarca kene insanlara ve hayvanlara yapışıyor. Biz bunları yıllardır kendimiz, elimizle koparıp atıyoruz. Oğlumun omzundaki keneyi de aynı şekilde elimle çıkarıp attım. Kenenin hiçbir parçasının kalmadığını kontrol ettim'' dedi.

Aradan iki gün geçtikten sonra oğlunun midesinin bulandığını ve kustuğunu, bir süre sonra da ateşinin çıktığını anlatan Çelikkol, durumu ağırlaşınca Ardanuç Devlet Hastanesine götürdüğü oğlunun önce Artvin'e, oradan da KTÜ Farabi Hastanesine sevk edildiğini, dün sabaha karşı da hayatını kaybettiğini söyledi.

Hayvancılık yaptığı için kendi üzerine de çok kene yapıştığını ve hepsini de eliyle çıkardığını anlatan İsmet Çelikkol, şöyle devam etti:

''Bir şey olmaz diye düşünür, keneyi önemsemezdim, ama bugün büyük bir acıyı yaşıyorum. Biricik yavrumu toprağa veriyorum. Buradan bütün anne ve babalara sesleniyorum. Sakın 'kene küçük bir hayvandır' demeyin. Bir hayatı yok edebilen çok tehlikeli bir hayvan olduğunu unutmayın. Benim oğlumu bir kene elimden aldı. Anneler ve babalar, ben yaptım ne olur siz yapmayın.''

Yaklaşık bir ay önce büyük oğlunu da okulda kenenin ısırdığını vurgulayan Çelikkol, ''Ahmet keneyi kendisi eliyle çıkardığını söyledi. Aradan bir ay geçti. Herhangi bir rahtsızlık olmadı. Bu nedenle küçük oğlumu ısıran keneyi de hiç önemsemedim. Ama ne kadar büyük bir hata yaptığımı şimdi anlamış oldum. Allah böyle acıyı hiç kimseye yaşatmasın'' dedi.

AA

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Bu ürünün satışı durduruldu
Sağlık Bakanlığı tansiyon hastalarının rağbet gösterdiği ürünün satışını durdurdu.

Haberi Oku