Sağlık:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Hülya Avşar'ın sözlerine neşter

HABERTURK.COM / SAĞLIK HABERLERİ SERVİSİ

Hülya Avşar’ın, “Ben sinemacıyım, estetik yaptırmadım, estetik kadının yüzünü bozar” açıklamasıyla estetik operasyon kadının güzelliğini olumsuz etkiler mi sorusuna Estetik ve Plastik Cerrah Doç. Dr. Tayfun Türkaslan açıklık getirdi. Doç. Dr. Türkaslan, doğal görünümlü estetik mümkün mü, estetik anlaşılır mı, estetik kadını bozar mı, estetiği neden gizlemeye çalışırız gibi konular başta olmak üzere estetik ve kadın üzerine merak edilen soruları yanıtladı.

Estetik operasyonlar kadının görüntüsünü  bozar mı?

Estetik  uygulamalar kadının görüntüsünü bozmaz. Uygun ve dozunda yapılan işlemler her zaman pozitif değişimler sağlar. Estetik cerrahide son yıllarda doğal sonuçlar sağlayan yöntemler  çoğunluktan tercih edilmeye başlandı. Hastalarımızın da bilinçlenmesi ve doktorlarından abartıya kaçmayan uygulamalar talep etmesiyle sonuçlar doğala çok yakın olabilmektedir.  Yanlış yapılan her şey kadını değil erkeği bile bozar. Yeter ki alanında uzman kişiler tarafından yapılsın.  2 aylık sertifikalarla her türlü estetik uygulamayı yapan kişilere dikkat etmek lazım.

Kadınların estetik yaptırdığı anlaşılır mı?

Mutlaka fark edilir. Vücut estetikleri genellikle çok anlaşılmaz.  Yüz estetiklerinde iyi uygulamalar yakın çevreniz tarafından her zaman fark edilebilir. Fakat iyi bir operasyonla doğal bir sonuca ulaşılmışsa, yeni bir ortama girdiğinizde veya yeni insanlarla tanıştığınızda yüz estetiği fark edilmez.

Türk kadınları estetiğini neden saklama gereği duyarlar?

Bizde yapılan estetik uygulamalar, kültürel sebeplerden dolayı gizlenmeye çalışılır. En yakın arkadaş, hatta eşten bile saklanmaya çalışılır. Örneğin ABD’de yüz estetiği yaptıran insanlar bunun fark edilmesini ister. Türkiye’de ise ısrarla inkar edilir. Belirtmek gerekir ki, estetik cerrahinin son yıllarda geldiği nokta, ABD, bazı Avrupa ülkeleri ve Brezilya ile aynı kalitededir. Dünya çapında doktorlarımız var.

Doğal görünümlü estetik mümkün müdür peki?

Doğal görünümlü estetik yapmak mümkündür. Burada dikkat edilecek nokta,  her kadına aynı  ameliyat yöntemi  uygulanamaz. Bunun için mutlaka kişiye özel çalışmak gerekir, bütün planlama ve operasyon bireyin özelliklerine göre yapılmalıdır. Mutlaka bireysel modifikasyonlar yapılır. Başarılı bir sonuç için estetik talep eden kişilerin gerçekçi beklentiler içinde olması ve doktorunu o şekilde yönlendirmesi çok önemli. Aslında toplum içinde fark edilmeyen estetik cerrahi işlemler o kadar fazla ki çoğumuz bunları fark etmeyiz. Doğal olmayan sonuçlar her zaman göze batar ve medyada sık rastladığımız haber konusu olabilmektedir.   

Doğal estetiğin kriterleri var mıdır?

Estetikte doğal sonuç için geneli rahatsız etmeyen veya çok az fark edilen uygulamalardır denilebilir. Gözü rahatsız etmeyen hassas ölçüleri vardır. Uyumlu olan, abartılı olmayan, sırıtmayan ve genel harmoniyi bozmayan her estetik operasyonun soncu doğaldır. Örneğin kepçe kulak da doğal bir görüntüye sahiptir, fakat abartılı görünümü gözü rahatsız eder. Doğal sonuç elde etmek için hasta ve doktorun kararlarında hemfikir olmaları gerekir. Göğüs kafesi dar olan birine çok büyük meme protezinin takılması doğru olmaz. Doğallığı bozar.

İyi sonuçlanan estetik uygulamalarına örnekler verebilir miyiz?

Bunu herkesin tanıdığı sanat dünyasının ünlü isimleriyle daha iyi anlatabiliriz. Genç ve bakımlı olmak sanatçıların işlerinin neredeyse bir parçasıdır. Sezen Aksu’da birkaç yüz estetiği vardır. Müjde Ar ve Demet Akbağ yaptırdıkları yüz ortası estetiği ve boyun toparlama işlemleriyle gündeme geldiler. Artık sonuçlar oturdu ve bence çok güzel.  Gösteri dünyasındaki kadınların yüzde 90’ında kesinlikle vücut estetiği vardır.

Estetik yaptırılırken ulaşılmak istenen hedefler nedir?

Estetik cerrahi uygulamaların iki amacı vardır. Birincisi mevcut bulunan  rahatsızlığın düzeltilmesi veya tedavi edilmesi. Buna örnek olarak burun estetiği ameliyatı verilebilir. Ama sonuç doğal ise garipsenmez veya göze batmaz. Burada önemli olan kişiye özel dengeleri ve harmoniyi bozmadan operasyonu yapabilmektir. Zaten toplum içinde bu şekilde dolaşan yüzlerce insan var.
Estetik uygulamalardaki ikinci amaç ise, yaşlanma etkilerini azaltmak için koruyucu estetik uygulamalardır. Bunlar, antiaging,  kırışıklık tedavisi, PRP gibi işlemler.  Genellikle fark edilmez. Etkilerini uzun zaman içinde  yaşlanmanın yavaşlaması olarak görmekteyiz.  Örneğin yüzünüze yaptıracağınız bir takım koruyucu işlemler ile 50 yaşında dahi sarkmayan bir cilde  sahip olabilirsiniz.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Bu ürünün satışı durduruldu
Sağlık Bakanlığı tansiyon hastalarının rağbet gösterdiği ürünün satışını durdurdu.

Haberi Oku