Sağlık:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Hastanede golf arabası konforu

Başkent Ankara'nın Bilkent yerleşkesindeki hastanelerinden Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, sağlık hizmetlerinde başlattığı yeni uygulamasıyla göz dolduruyor.

Ana yoldan uzakta kurulu hastane, ulaşım sorununa hastalarını golf arabalarıyla taşıyarak çözüm getirdi. Özellikle kötü hava koşullarında ''güvenlik'' sağlayan sistem, yürümekte zorluk yaşayan yaşlılar, hamileler, bebekliler ve engelliler için büyük avantaj getirdi.

Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Murat Bozkurt, yaptığı açıklamada, hastanelerinin ulaşım açısından bazı problemleri bulunduğunu belirterek, ''Hastanenin Bilkent'te ana yollardan biraz daha uzağa yerleşmesi nedeniyle hastaların ulaşımlarında problem oluyordu'' dedi.

Özellikle ana yola kadar devam eden patika yolun bulunduğunu ifade eden Bozkurt, şöyle devam etti:

''Yazın tozlu, kışın çamurlu bir ortamda hastaların ana yoldan ulaşım araçlarına binebilmek için yürüdüklerine gördük. Buna çözüm getirmek için öncelikle belediyenin imkanlarıyla asfalt döküldü. Ardından golf arabası ya da otellerde kullanılan altı kişilik araçları hizmete sokarak, bu yolda hastaların gidiş gelişlerini kolaylaştırmak istedik.
Bunun için hastanemizde kullanılmak üzere biri benzinli diğeri elektrikli olan golf aracı aldık ve önceki gün itibariyle hizmete soktuk.

Bu uygulama, hastalara güvenlik sağlıyor. Özellikle, kötü hava koşullarında olası kazalar engellenmiş oluyor. Yürümekte zorluk yaşayan yaşlılar, hamileler, bebekliler ve engelliler için çok büyük avantaj getiriyor. Çünkü, hastalarımız bizim için çok değerli.''
Bozkurt, bir aracın yüzer tur yaptığı düşünüldüğünde günde yaklaşık bin 500-2 bin hastanın taşındığını dile getirerek, ''Hasta ve hasta yakınları, acil servisin önündeki duraklardan alınarak, Bilkent Yolu'ndaki ana yola ulaştırılıyor. Her sabah saat 07.45-17.00 arasında hem personel, hem hasta hem de hasta yakınları hizmetten yararlanabiliyor'' dedi.

Hastaların uygulamadan çok memnun olduklarını anlatan Bozkurt, ilerleyen günlerde ihtiyaç doğrultusunda araç sayısının artırılacağını söyledi.

BİZLERE DÜŞÜNÜLDÜĞÜMÜZÜ HİSSETTİRİYOR
Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi personeli olan ve golf araçlarının sürücüsü olarak çalışan Yücel Ay, uygulamanın özellikle yürümekte zorluk çekenler, engelliler ve gebeler için çok faydalı olduğunu söyledi.

Hasta yakını Kadriye Ayan da ilk defa böyle bir uygulama gördüğünü belirterek, çok olumlu karşıladığını belirtti.
Hastalardan Kalender Yıldoğan ise bir haftadır çeşitli tetkikler için hastaneye gelip gittiğini ifade ederek, ''Bizlere düşünüldüğümüzü hissettiriyor. Teşekkür ediyorum'' dedi.

AA

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Bu ürünün satışı durduruldu
Sağlık Bakanlığı tansiyon hastalarının rağbet gösterdiği ürünün satışını durdurdu.

Haberi Oku