Sağlık:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Bol egzersiz boş yürüyüş

Malatya İnönü Üniversitesi, Türkiye Diyabet Vakfı ve Sağlık Müdürlüğü işbirliği ile Abdullah Gül Parkı'nda diyabetle ilgili bir etkinlik düzenlendi.
Vatandaşların ücretsiz kan şekeri ölçüldü ve yürüyüş yapılarak, şeker hastalığının artışına dikkat çekildi.

Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Endokrinoloji ve Metabolizma Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. İbrahim Şahin, yaptığı açıklamada, Malatya'da şeker hastalığının son 10 yılda görülme sıklığının 3 kat arttığı bildirdi. Doç.Dr. İbrahim Şahin, "Diyabet hastalığının görülme sıklığı ülkemizde ve dünyada hızlı bir şekilde artmaktadır. Komplikasyonları nedeniyle hastalara ve ülkemize maddi ve manevi büyük zararlar vermektedir. İlimizde de son 10 yılda görülme sıklığı malesef 3 kat artmıştır ve yüzde 20' yi geçmiştir " ifadelerini kullandı.

Şahin, "İl Sağlık Müdürlüğü ve Türkiye Diyabet Vakfı'nın katkılarıyla 'Diyabeti Durduralım' projesi "kapsamında hastalar ve yakınları ile beraber sağlıklı yaşam yürüyüşü gerçekleştirdik" dedi.

" Ellerinde, "Sağlıklı yaşam için yürüyelim", "Diyabeti önlemek için fiziksel aktiviteleri arttıralım", "Her sabah 5 bin adım at diyabeti yen" gibi pankart ve dövizler taşıyan öğrenciler, şeker hastalığına dikkat çektiler.

İHA

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Bu ürünün satışı durduruldu
Sağlık Bakanlığı tansiyon hastalarının rağbet gösterdiği ürünün satışını durdurdu.

Haberi Oku