Sağlık:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Akdağ'a tepkiler devam ediyor

Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın “tam gün” uygulaması nedeniyle üniversite hastanelerinde verilen sağlık hizmetinin aksaması halinde, “Gerekirse hastalarımızı Avrupa’ya tedaviye götürüz” açıklaması, tartışmalara neden oldu. Öğretim üyeleri, Türkiye’ye Avrupa’dan hasta gelirken, Avrupa’ya hasta götürmenin gereksiz olduğu görüşünde.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İlker Ökten, “tam gün” nedeniyle bir sıkıntı yaşamadıklarını, dışarıdan uzman doktor alma gibi bir ihtiyaçlarının da olmadığını söyledi. Özellikle kalp-damar hastalıklarının tedavisi için yurtdışından hasta geldiğini belirten Ökten, “Avrupa’dan Türkiye’ye hasta gelirken, Avrupa’ya hasta götürmeye hiç gerek yok” dedi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tülay Canda ise tıp fakültesi dekanlarının toplanarak YÖK’e bir çözüm önerisi sunması gerektiğini söyledi. Hayatı boyunca tam gün çalıştığını ve tam günden yana olduğunu söyleyen Prof. Canda, Bakan Akdağ’ın açıklamasını “Halkın umudunu kesmemek adına böyle bir yaklaşım sergileniyor olabilir” diye yorumladı. Ancak yasanın getirdiği olumsuzlukların oldukça çok olduğunu söyleyen Canda, Öğrencilerin eğitimi aksayacak. En büyük yatırım kişiye yapılan yatırımdır” dedi.

Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Uğur Erdener de “Bu sıkıntıların YÖK tarafından yapılacak düzenlemeyle aşılmasını bekliyoruz” dedi.

Deniz BİLİROĞLU / ANKARA / GAZETE HABERTURK

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Bu ürünün satışı durduruldu
Sağlık Bakanlığı tansiyon hastalarının rağbet gösterdiği ürünün satışını durdurdu.

Haberi Oku