Omaro ve Çevresi:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Serbülent Kanat'tan ¨Sewikan Aşireti¨ Belgeseli

Tavsancali.Net Özel Haberi

Aslen Adiyaman'li ve Sewikan asiretine mensup olan ve Adana'da yaşayan Sinemaci ve Yönetmen Yusuf Kenan Üçer ile İçanadolu Kürt Müziğinin duayeni Serbülent Kanat bugünlerde yeni bir proje ile sevenlerinin karşısına çıkacaklar.
  
Sewîkan Asireti Belgeseli Yolda. Sewîkan Asireti ile ilgili calismalar yapmayi ve bu calismalarıda beyaz perdeye taşımak için iki emekçi kolları sıvadı. Konya ve Ankara'da Sewîkan asireti halkının oldugunu duyunca calismasini Konya ve Ankara'da yapmanın daha doğru olacağını belirtti. Yöre sanatçımız Serbülent Kanat'ında Konya Kürtleri ile ilgili calismalar hazirladigini duyan Üçer , bu calismayi birlikte yürütmeye karar verdiler..
 
Yusuf Kenan Üçer ve Serbülent Kanat yazin birlikte Konya ve Ankarada bulunan Sewikan'lilarin tarihini, yemeklerini, dillerini yaşantisini, müziklerini, dügünlerini vs. derleyip beyaz perdeye taşıyacaklar.

Cekimler yaz sezonunda başlayacak ve Bulduk (Gundê Bulduq), Celep (Sevkê Jêr), Zincirlikuyu (Gundê Omê) Kerpic (Gundê Kosê) beldelerinde yapılması planlanıyor.

Ayrıca Tavsançalı.Net'e verilen özel bilgiye göre çekimlerin bir kısmıda büyük ihtimalle Omaro'da yapılacak.
Serbülent Kanat  Tavşançalı'daki çekimlerde Omaronun tarihe geçen önemli isyancısı Heci Buxurci ve isyanını anlatacak.



Tavsancali.Net Haber Ajansi Özel Haber
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Hasip Kaplan Tavsancalida Halka Seslendi
BDP milletvekilinin Tavsancali ve çevresi ile buluşması ve halka seslenişi ...

Haberi Oku