Omaro ve Çevresi:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Leyla Eken'i Tanıyalım Bölüm 1


Kendinizi Okurlarimiza tanitabilirmisiniz ( koyde kimin kizisiniz , yas , okudugunuz okul, suan calistiginiz yer )

Adim Leyla Eken. Ibrahim Eken’in kiziyim. Yasim 21. Danimarka da dogdum. Suan okudugum okul Pharmakon, Danish College of Pharmacy Practice. 3 iste calisiyorum: Eczanede staj yapiyorum ve 2 yardim organizasyonlariyla calisiyorum (Art in Tanzania ve Adevnture Heart).

"Art in Tanzania" uluslar arasi bi organizasyon olup bir cok ülke ile isbirligi yapmaktadir. En yogun isbirligi yaptigimiz ulkelerden bazilari ABD, Filandya ve Ingilteredir. Organizasyonun amaci afrikada fakirlere yardim eli uzatmak. Bu organizasyonda buyukelcilik yapip afrikada(Tanzanya, Etiyopya ve Zanzibar) cesitli projelere katiliyorum. Suan Tanzanya-Dar es salaamdaki Bagamoyo köyunde ilk okul yapmaktayiz. Bu sehirin nufusu 4.000 olup tek bir okul bulunmamaktadir.

Diger organizasyon: "Adventure Heart" Danimarkanin gerceklestirdigi bir organizasyon olup, baska ulkelerlede isbiligi yapmaktadir. Suan toplam 28 ülke ile isbirligi yapiliyor. Ben Afrikaya yeni gidicek gruplara senede bi kac kez ders veriyorum. Yeni gidicek guruplara, Afrikada yasami, hayati, cocuklara psikolojikmen nasil yaklasma gerektigi, Afrika insaninin onlardan beklentilerini, ve genel pratik bilgiler veriyoruz.

Afrikada hangi ulke /sehirlerde ne tur gorevler yaptiniz kac ay/yil kaldiniz

Afrikanin 2 guzel ulkesinde kaldim (Tanzanya ve Zanzibar). Yaklasik 1 ½ ay Afrikada calistim. Afrika’da 3 iste calistim. Hafta ici hergun calisiyordum, sabah saat 8.00, aksam saat 21.00 e kadar.

-

Sabahlari Primary ve Nursery (ilk/ana okul) okullarinda ögretmenlik yaptim (Bahari Nursery School ve One Primary and Nursery School). Ingilizce ve matamatik dersi verdim ögrencilere.

-

Cocuk esirgeme yurdunda calistim. Ordaki görevim yetim cocuklarla oynamak, sevkat göstermek ve onlari egitmek.

-

Aksamlari IMTU Hastanesinde calisiyordum. Ordaki hastalarla ilgileniyordum ve HIV/Aids projesi yaptim.

Aileniz ve cevrenizden ne gibi tepkiler aldiniz olumlu olumsuz , ve en buyuk destekciniz

Afrikaya gitmek en buyuk hayallerimden birisiydi. Ordaki yasami kucuklugumden beri hep merak etmisimdir, ama okul ve kulturumuz geregi bi turlu kismet olmadi. Afrikaya gitme sansini buldugum an kacirmak istemedim, ve Sansliydimki ailem bana hep destek cikti ve herzaman yanimda oldu. Onlarin sayesinde gittim, onlar destek ve izni vermeseydi asla gidemezdim. Cevremde hem kötu hem iyi tepkiler aldim. Arkadaslarim ve cevremdeki insanlar beni cok desteklediler, ama malesef bazi insanlardan tepkide aldim. Bunuda gayet normal görüyorum, cunku bizim kulturumuzde bi genc kizin Afrikalara kadar gitmesi pek görulmemis duyulmamistir. Gelen tepkiler cogunlukla yaslilardandi – ki buda dedigim gibi gayet normal. Bunun disindaki herkes yaptigim isi begenip ilgi gøsterdiler. Hic bi problem yasamadim.


DEVAM EDECEK ....



Tavsancali.Net Haber Ajansi Özel Haber
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Hasip Kaplan Tavsancalida Halka Seslendi
BDP milletvekilinin Tavsancali ve çevresi ile buluşması ve halka seslenişi ...

Haberi Oku