Omaro ve Çevresi:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Isveçte bir Omarolu ; Fahrettin Topal
33 yıldır gıda sektöründe çalıştığını söyleyen Topal, ’’ Madem burada kalıcıyız ve bu işi yapıyoruz, o zaman kendi kültürümüzü İsveçlilere tanıtarak, bu ülkede çok kültürlülüğün getirdiği zenginliği göstermemiz gerekir.’’ diyor.
Topal, ‘’Et çeşitlerinden Adana şişe, şiş kebaptan balık çeşitlerine kadar müşterimize Türk menüsüyle hizmet etmeye çalışıyoruz. Baklavamız, Türk kahvemiz ve daima semaverde kaynayan çayımızla, İsveçlilere Türkiye’ye gitmeden, Türkiye’yi yaşatıyoruz. Ayrıca Türkiye’ye İsveçli turist götürmek isteyen birçok turizm şirketi, Türkiye’ye ilk defa gidecek müşterilerini mekânımıza getirip, Türkiye’nin ön tanıtımını yapıyorlar’’ şeklinde konuşuyor.
İsveç’te yaşamaktan mutlu olduğunu da sözlerine ekleyen Topal, ”İsveç çağdaş, demokratik ve sosyal bir ülke. Gerçekten biz burada çok rahatız ve refahtayız. Bundan daha iyisi olamaz. Dünyadaki yaşam zorluklarına ve insanların durumlarını göz ardı ederek, bu ülkedeki rahatlığımızdan şikâyet ediyorsak bizde bir sorun var demektir. Zaten bunları göz önüne alarak düşünmeyen bir kişi hiçbir yerde mutlu olamaz.’’diyor.
İsveç’te kendi işini kurmak isteyen yeni nesil gençlerede seslenen Topal, ‘’ Bir insan cimri olursa zenginde olsa başarılı olamaz, yerinde sayar durur. Dostu olmaz, arkadaşı olmaz, boş işlerle uğraşır durur ve bir yere gelemez. ‘’şeklinde tavsiyelerde bulunuyor.

Haber ; Atilla Altuntas
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Hasip Kaplan Tavsancalida Halka Seslendi
BDP milletvekilinin Tavsancali ve çevresi ile buluşması ve halka seslenişi ...

Haberi Oku