Omaro ve Çevresi:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Hazal Aykut'tan Bir Yardım Hikayesi
Tavsancali.Net Özel Haberi


Hem maddi hem manevi destek için Hulusi Atsız , babası Kemal Aykut , Tunuslu okul arkadaşı ile birlikte Van'a giden Hazal Aykut Tavsancali.Net'e özel açıklamalarda bulundu.

¨Öncelikle uzun bir zamandir bu projeyle ilgileniyoruz ben ve arkadasim, büyük bir miktar para toplamayıda başardık, çok olmasada 120 aileye maddi katkıda bulunduk. Biz Göteborgda bir gece düzenledik Ocak ayının yirmibirinde, gecede bulunan sanatçılarımız sayesinde çok güzel bir gece geçirdik, sanatçilarimiz Koma Ewindar, Serdar azat, serhado ve isvecli bir yazar Per Herngren katıldılar. 150ye yakın kişi katildi , benim beklentilerim daha çoktu, ama hava şartları kötü olduğu için çoğu gelmedi, ama çok kişi katkıda bulundu.
 
Insanlarimiz baska yardimlarla katkı yapmak istedi, ama bizim amacımız sadece maddi yardımdı.

Vana gitme fikri ben ve babamdan çıktı , benim Tunuslu arkadasim olaylardan haberdar oldugu için, bizi yalnız bırakmak istemedi.

Bizim ulaşabildiğimiz ailelere devlet yardimda bulunamamış , konuştuğumuz insanlar çoğu bize , devlet köylere iki tane adam yolladi, onlar ihtiyaçlarımızı yazdilar sonrada bidaha o adamlari göremedik.
 
Bazıları bizi görünce sevinçten ne söyleyeceklerini bilmiyorlardi. Kimileri hikayeleriyle bizi çok etkiledi , kimileri hastalıklarıyla bizi derinden üzdü , çoğu annesini , babasını, amcasını, dayısını abisini nasil kaybettiklerini anlattı , tabi onlar anlatırken bizler çok etkilendik , ve halen etkisindeyiz.

Ilk depremzedeyle bulustugum an , beynimde sadece keşkeler dolaşti, keşke elimden daha fazla gelsede fazlasını yapabilsem diye düşündüm, havalar çok soğuktu, ve yollar kapalıydı .. Üzüntüden, bende arkadaşımda dayanamayıp oturup ağladık, çünkü biz bukadar mağdur olduklarını tahmin edemiyorduk.
 
Devlet dolaştığımız her eve yıkma emri vermiç, evlere satılık bina veriyor. Aileler zar zor, kömür, odun yemek alabiliyor ve devlet bunun karşılığında onlara ev satıyor. Üstelik çoğu evlerde kadınlar çocuklariyla yalnız yaşıyorlar, ya eşini kaybetmiş yada eşi Istanbula calişmaya gitmis.

Beni en cok duygulandıran an, dört çocuğu ile yalnız kalan anne idi, biz gelmeden iki saat önce oturup Kur'an-ı Kerim okumuş, Allah'a bir kapı açması küçük kızını hastaneye götürebilmek dualar okumuş, kücük kızın bir bacagında sorun varmış ve hastaneye gidecek paralari yokmuş. Biz gelince kadin üstüme atladı hüngür hüngür ağladı. Bize dualar okudu, ve depremi onları nasıl etkilediğini anlattı, yaşanmış hikayeler coktu, hepsi birbirinden üzüntü vericiydi.

8inci sınıfa giden bir kız vardı ismi Öznur, annesinin anlattığına göre okulda cok çalişkan. Öznur depremde arkadaşını kaybetti ve hayalinde en çok istedigi hediye , içinde kalemi defteri okul malzemeleri olan bir okul çantasi. Beni etkilen bir hikaye.

Bize yardımcı olan bir abimiz vardı Van'li Lütfi abimiz, evleri depremde kötü hasar görmüş ve devletten yıkma emri almiş, Lütfi abimizin 5 tane cocugu var ve üçü özürlü.

Ben en cok cocuklarin zor durumda oldukları icin üzülüyorum.
Çok beklentileri yok, sıcak bir yatak ve yemek. Aynı zamanda çocukların sevgiye şevkate, ve konuşmaya çok ihtiyaçları var özellikle genç ve ergenlik çağındaki çocuklarımız.

Çevre insanlarımızdan Van ziyareti tepkileri insandan insana değişiyor, ama genelikle olumlu.
Halkimiza mesajim, lütfen uyanın! Halkımıza yapılan zulümleri görelim artık, doğudaki halkımız çok zor durumdalar özellikle Vandaki depremzedelerimiz acilen yardima ihtiyaçları var, biz birlik olmayıp halkımıza yardımda bulunmasak , bize zor günümüzde kim yardım edecek.

Evler yıkık, havalar soğuk , kar üç metre olmuş, ve insanlarımız yıkık evlerde isınmaya çalışıyorlar. Gelinde birlik olup bu zulümleri durduralim, Van'daki insalarımıza destek olup onlari güldürelim, çocuklarimiza bizim var olduğumuzu gösterelim. Birlikte bir güc olalim ve Van'daki halkmızın bu zor günlerini atlatması icin destek olalım.¨

FOTO GALERIYE ULASMAK ICIN TIKLA

AYKUT AILESI VAN'DA ..HABERINI OKUMAK ICIN TIKLA



Tavsancali.Net Haber Ajansi Özel Haber
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
Brusk Baran 12 yıl önce

"Xezale, seninle ne kadar gurur duysak azdir bence! Babani tanidigimda yasi senden kucuktu ve sen en guzel meyvede bir vitamin bile degildin daha. Caresizlikten oturup aglamaniz bana Schindlerin Listesi fimindeki o sahneyi hatirlatti. Schindler parmagindaki yuzuge bakar ve aglar. Bu der birkac kisinin daha kurtulmasi demekti ama yapamadim! Iste boyle bir hassasiyete ihtiyacimiz var. Senin sayende böyle dusunecek bir neslin dogusunu mujdeliyor gelecek bizlere! Gözlerinden öperim! Sonraki yazimizi sana ve arkadasina atfetmekten gurur duyarim sadece! Thank you both for this incredible story! Both of you deserve all the best in your lives! God bless you! Brusk Baran"

Hasip Kaplan Tavsancalida Halka Seslendi
BDP milletvekilinin Tavsancali ve çevresi ile buluşması ve halka seslenişi ...

Haberi Oku