MERHABA

Degerli arkadaslar iki gundur burda yazsamda sizlere sicak bir merhaba diyemedim. Onun icin herkesten ozur diliyorum.

Tavsancali dk ile aramizdaki tartismayi tatliya bagladik.Kendi sayfalarinda belirtikleri gibi hata yapmak insani bir eylemdir.
 
O hatanin farkina varmip ozur dilemekte bir erdemdir siyarina butun kalbimle katiliyorum. Bundan dolayi basta tavsancali.dk okuyuculari olmak u...zere o yazilari okuyan herkesten birk es daha ozur diliyorum.

Umarim bundan sonra kisisel sorunlar icin degil toplumsal sorunlar uzerine fikirlerimiz dusuncelerimi le tartisarak insanlarimiza en faydali yazilar yazariz.

Yazi yazma ma baslamada muhammed arkadasin katkilarini , verdigi destegi inkar etmek nankorluk olur kendisine tessekur eder yayin hayatlarinda basarilar dilerim.

Artik Tavsancali.Net & Bizomaro.Nette gerek kendi omaro kulturumuz,gerek genel kultur ,gerek turkiye gundemini konu alan yazilar yazmayi umut ediyorum.

Dunyanin dort bir tarafina dagilmis olmamizda dolayi, insanlarimiz marjinallesmis kulturumuz marjinalleserek yok olmakla yuz yuze birakilmis durumda.G elecek kusaklara bunu birakmak her duyarli insanin gorevidir.
 
Biraz dusundugumuzde ilk etapta aklimiza fazla birsey gelmiyor olabilir. Ama uzerine yogunlastigimiz zaman deyim yerindeyse bir kultur deryasi icinde yasiyoiruz .

Sizlere kucuk bir ornek vereyim; Gecenlerde kadim dostum cafer denizle telefonda konusurken omaroda kullanilan kac atasozu sayarsin diye birbirimize sorduk, ikimizde bir elin parmaklari kadar sayamadik.iki gun sonra ayni sekilde konustugumuzda atasozu ve deyimler olarak ozbe oz omaroya ait olan 50 den fazla atasozu onlarca deyim kagida doktuk . Bunlar sadece ikimizin bulduklari.Dusunun birkere bu alanda sistemli ve derinlemesine bir arastirma yapilsa bu sayi binleri bulur.

OMARO tarihinde soyle bir 90 yada 100 yil geriye gittiginizde oyle hikayeler oyle yasanmis asklar dramlar varki samimi soyluyorum leyla ile mecnun hikayesi yaninda cok basit kalir.butun bunlari gucumuz yetince sizlerle paylasmaya calisacagiz.

Bu cabalarimda desteginiz icten inaniyorum. Herkes olmasada benim gibi dusunen insanlarin olduguna kesinlikle inaniyorum.yazimi bitirmeden once size kultur konusunda kucuk bir sir daha vereyim.
 
Yakup guven boyle baktiginizda cussesi kucuk gorunsede buyuk bir yuregi var tavsancaliya ilk sinemayi kuran,ilk tv yi fotograf makinasi getiren ilk ambulansi getiren ilk video makinasini getiren daha sayamadigimiz bir cok yeniligi getiren bu insanla bir reportaj yapip yayinlayamazken gidip bilmem hangi ulkenin kucuk bir belediyesinin meclisine giren insanlarla konusup mansetlere cikardik.
 
Yanlis anlasilmazsin onlarin kucumsemek icin degil onceligimizin ne olmasi gerektigi ni vurgulamak icin soyluyorum.

Omaro nun atasozleri yazsiyla bulusmak uzere herkese saygilar.

Veysel Tokmak

Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
Brusk Baran 12 yıl önce

Sevgili Veysel,

Oncelikle aramiza hosgeldin. Seni aramizda gormek gercekten cok guzel. Yazilarini hep begenerek okudum ve bu adam orada ne ariyor diye cok hayiflandim ama bu siteye gelmeni istemeyide haksizlik olur diye yapmadim. Ama yazilarini her okudugumda Necip Fazil'in bir sozu aklima geliyordu. Ustada sormuslar su adam hakkinda ne dusunuyorsun, bizden mi onlardan mi diye? Necip Fazilin cevabi soylediri "Arkadaslar, O adam bizden mi bilmiyorum ancak onlardan olmadigini biliyorum."

Artik bizden oldugunuda biliyoruz cunku iftira at tutmazsa izi kalirlardan degilsin.

Saygilarimla
Brusk Baran