Omaro ve Çevresi:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Amacımız yabanci kökenli kadinlara özgüven kazandırmakdır.
Tavsancali.Net Özel Haber

Başkanlıĝını yaptıĝı Çalışma ve Yetişkinler Eĝitimi Komisyon´un 2012 hedefin´de kadın istihdamın artilması olduğunu belirten Serkan Köse , Komisyon olarak daha fazla istihdamı teşvik etmek ve anlamlı bir iş veya iş edinme için genişletilmiş imkanları hazırlamaya calistıklarını söyledi.

Köse ; ¨Hedefimiz belediyemizdeki vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltmek. Bu da istihdam imkanlari artmakla olur¨ dedi.

Serkan Köse konu hakkında açıklaması :

¨Komisyonun 2012 yillik planinda altı öncelikli hedef gruplarimiz var. Bunlardan bir tanesi kadin vatandaşlarımız; eğitim yetersizliği olanlar, kendi işlerinin sahibi olmayanlar, maaş ve ücretsiz olanlar. Somut olarak dil becerilerini, mesleki becerilerini ve çalışma becerilerini artirmakdir hedefimiz. Yani Isveççe ögrenmelerini teşvik etmek ve yeni iş sahalarını güçlendirmek.

Isveç´te istihdam politikasının sorumluluḡu devlete aittir, yani İsveç İş ve İşçi Bulma Kurumu´dur (Arbetsförmedlingen). Belediyeler degil. Buna rahmen belediyeler vatandaşlarının refah düzeyini korumakta yükümlüdür.

Sosyal Demokratlar olarak biz, entegrasyonun temelinde bireyin bir işinin olması yatmaktadır. Hem entegrasyonun hem de ekonomik gelişmenin temeli iştir, diye düşünüyoruz. Ayn zamanda iş, bireyin kendi yaşamı üzerinde söz sahibi olmasının´da temelini oluşturmaktadır.

Isveç’te oturma izni almiş olanların en kisa sürede isveççe ögrenip çalişmaya başlamaları konusunda parti olarak çok istekli olduḡumuz bir gerçektir. Her şeyden önce biz, daha fazla iş olanakları yaratarak entegrasyonun daha da iyileşmesini ve genel refah düzeyinin gelişmesini istiyoruz.

Yurt dişinda doḡmuuş olanlar arasındaki yüksek işsizlik, sadece insanların geçimlerini saḡlamalarinda sorun yaratmiyor ayrica deĝerli yetenek ve beceriyi´de kaybediyoruz. Biz; her bireyin kendi ihtiyacına uygun olan çözümleri yaratmak istiyoruz.

Biz bireyin kisa sürede isveççe öḡrenip, çalişmaya başlayabilmesi için isveççe eḡitimini daha da iyileştirmek ve daha fazla bireye uyumlu yapmak istiyoruz. Yabancı ülkelerde alınmış eḡitimin denkliḡini saptayan ve gerekli tamamlayıcı eḡitim konusunda yol gösteren yeni olanaklara güçlendireceḡiz.

Kisaca amacimiz, yabanci kökenli kadinlara özgüven kazandırmakdır.¨

Serkan Köse kimdir?

1976 Yeniceoba doğumlu. Stockholm Ûniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi mezunu. Ayni fakültede Siyaset ve Iktisat bölümünde master yapti. Serkan Stockholm´un en büyük belediyelerin´den birisi olan Botkyrka´da Sosyal Demokratların bölge başkanlığı yapmaktadir.

Bunun yani sira Belediye Meclisi Çalışma ve Yetişkinler Eĝitimi Komisyonu başkanı, Belediye Çalışma ve Ticaret alt komisyon başkanı, Belediye Meclisi üyesı ve Belediye Yönetim Kurulu üyesi.
Serkan Köse bunun yaninda Yetişkin Eğitim Kurumu´nun (ABF Botkyrka-Salem) Bölge yöneciliḡini yapmaktadir.
Evli ve iki çocuk babasıdır. İsveçce, Kürtce, Türkce ve İngilizce konuşmaktadır.

Tavsancali.Net Haber Ajansi Özel Haber
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Hasip Kaplan Tavsancalida Halka Seslendi
BDP milletvekilinin Tavsancali ve çevresi ile buluşması ve halka seslenişi ...

Haberi Oku