Omaro ve Çevresi:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Tavşançalı'daki Festivalde Resim Sergisi

“1. Festîvala Huner û Candê ya Gundan Kulu” adı altında düzenlenen festivalde kültür ve sanat alanında birçok etkinlik planlanmış.Bu etkinliklerle yöremizin sanat ve kültürel değerlerini de ortaya çıkarılıp,tanıtılması hedeflenmekte.

Bu çalışmalardan bir tanesi de düzenlecek festivalin programında olan resim sergisidir. Festival organizatörlerinin bu amaçla yaptığı çağrılara Zohre Celep Kaya,festivalde resim sergisi açarak cevap verdi.

Sayın Kaya,amatör düzeyde yaptığı çalışmalarını ilk kez kendi hemşehirlileriyle festivalde düzenlenecek sergide tanıtacak. Genç nesillerin resime olan ilgilerinin teşvik edilmesi ve resim sanatının güzelliğininin paylaşılması amaçlanıyor.

Zohre Celep Kaya Kimdir ?

1973 Omaro (Tavşançalı) doğumlu olan Kaya,ilk-orta ve lise eğitimini Tavşancalı’da yaptı.Üniversite eğitimini Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesinde tamamladı.1990 yılında eşi Aslan Kaya ile yaşamını birleştiren Kaya,o tarihten itibaren Ankara’da yaşamakta.Eşinin yüksek lisans eğitimi nedeniyle iki sene ABD’de yaşayan Kaya,burada ileri derecede İngilizce eğitimi aldı. Üç çocuk annesi olan Kaya,Kürtçe,Türkçe ve İngilizce bilmekte.2004 ylından beri kendi aile şirketinde Finans ve Muhasebe Müdürü olarak çalışmakta.Zaman buldukça cocukluktan beri ilgi duyduğu resim sanatını geliştirmeye çalışıyor. 



Kaynak ; rojomaro.com
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Hasip Kaplan Tavsancalida Halka Seslendi
BDP milletvekilinin Tavsancali ve çevresi ile buluşması ve halka seslenişi ...

Haberi Oku