31 NUMARALI REKLAM ALANI
IPI Türk gazeteciler için Suriye'ye çağrı yaptı

Suriye'de bulunan ve kendilerinden sağlıklı haber alınamayan Türk gazeteciler Adem Özköse ve Hamit Çoşkun için Uluslararası Basın Enstitüsü'nden bir açıklama geldi.

Yapılan açıklamada Suriye'de çatışmaların sürdüğü, Türk gazeteciler muhabir Adem Özköse ve kameraman Hamit Coşkun'tan 11 Mart'tan beri haber alınamadığını belirtilirken, şöyle denildi: "IPI gelen haberleri dikkatle incelemekte ve Coşkun'un yaralı olabileceğinden ve işkence görmüş olabileceğinden endişe duymaktadır. Milat Gazetesi editörü Ali Dadakoğlu'nun IPI Türkiye Ulusal Komitesine verdiği bilgiye göre gazeteciler Suriye'ye gelişmeleri yerinden bildirmek ve bir belgesel çekmek üzere giriş yapışlar ancak kendilerinden en son 10 Mart tarihinde Idlip'ten haber alınabilmiştir. Türkiye Ulusal Komitesi yaptığı açıklamada 'Suriye'nin de onayladığı Cenevre Sözleşmesi'ne ve tehlikeli bölgelerdeki gazetecilerin korunmasıyla ilgili BM Güvenlik Konseyi kararı da dikkate alınarak iki gazeteci için girişimlerin hızlandırılmasını talep ediyoruz ve Suriye yetkililerini de acilen harekete geçmeye çağırıyoruz' demektedir.

Gazetecilerin yaşamlarının bedeli ağırdır, bu yıl, çoğu yetkililerin hedefleriyle yedi gazeteci ve gönüllü muhabir öldürüldü. Durum umutvar görülmemektedir, hükümet gazetecilerle ilgili söylemlerini giderek sertleştirmektedir. Geçen hafta, devlet güdümündeki Suriye Arap Haber Ajansı ülkedeki Bilgi Edinme Bakanlığı'nın bir açıklamasını yayınladı, buna göre: 'Suriye'ye karşı düşmanlık besleyen kimi uydu haber kanallarından bazı muhabirler teröristlere destek olmakta, onların suçlarını savunmakta ve temelsiz haberler yaymaktadırlar.' Bakan, 'Suriye'ye muhabirlerini sızdırmak isteyen kurumları, teröristlere eşlik eden bu muhabirlerin başlarına gelebileceklerden hukuki ve ahlaki yönden sorumlu tuttuklarını' ifade etmektedir. Benzer bir açıklama da Humus'taki dış haberler muhabiri Marie Colvin ve foto muhabiri Remi Ochlik ve meslektaşları ile birlikte çalıştıkları binayı hedef alan bombardıman sonucu öldürülmelerinin ardından yapılmıştı."

DHA

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

RTÜK Yasası'nın iptali istemi reddedildi
Anayasa Mahkemesi, RTÜK ile ilgili düzenlemelerin yer aldığı 6112 sayılı kanunun iptal istemini reddetti

Haberi Oku