31 NUMARALI REKLAM ALANI
Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri sahiplerini buldu

Serkan AKKOÇ / İSTANBUL (AHT)

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC), "2011 Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri" sahiplerini buldu. Habertürk Gazetesi muhabiri Cemal Doğan "Koca dayağı" başlıklı haberiyle Toplum Ödülü'nün, Engin Belli ve Nihat Uludağ ise "Yıldırım'ın Gözaltı Fotoğrafı" başlıklı haberle Spor Ödülü'nün sahibi oldu.

Türkiye İhracatçılar Meclisi Salonu'nda düzenlenen törenin açılış konuşmasını yapan TGC Başkanı Orhan Erinç, "90'ı aşkın gazetecinin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin kurallarıyla kararlarına aykırı suç tanımları nedeniyle hapiste bulunmalarını, dünya medyasıyla birlikte biz de tedirginlikle izliyoruz" diye konuştu. Erinç, "Türkiye'nin hukuka gereksinim duyduğu bu süreçte, sanıkla mahkum arasındaki farkın yok sayıldığı, tutukevlerinin de ceza infaz kurumlarına dönüştürüldüğü ülkemizde, hücrede tutulan gazeteciler üzüntümüzü daha da arttırıyor. Kimi özel yasalar büyük bir hızla değiştirilirken, görece de olsa ifade özgürlüğüne iyileştirme getirmesi beklenen tasarının Ocak ayından bu yana alt komisyonda bekletiliyor olmasını anlamakta zorlanıyoruz. Medyadaki yapısal ve yayın politikaları değişikliğinin meslek ilkelerimize ters düşen sonuçlarının, medyaya yönelik eleştirileri arttırdığını da vurgulamak durumundayız" ifadelerini kullandı.

Gecede "Koca dayağı" başlıklı haberiyle Toplum Ödülü'nü alan Habertürk Muhabiri Cemal Doğan, kadına yönelik şiddeti ön plana çıkaran haberinden bahsederken önceki gün 23 Nisan törenlerinde öldürülen Ayşe İnci'yi de hatırlatarak, temennilerin yetersiz kaldığını, bu konuda sadece gazetecilerin değil herkesin duyarlı ve sorumlu bir şekilde hareket etmesi gerektiğini söyledi.

"Yıldırım'ın Gözaltı Fotoğrafı" başlıklı haberle, Nihat Uludağ ile birlikte Spor Ödülü'nün sahibi olan Engin Belli ise, ödüle layık görülen haber ve fotoğrafın yayınlandığı dönemde büyük tartışmalara sebep olduğunu, TGC'nin bu haberi ödüllendirerek tartışmalara nokta koyduğunu söyledi.

Geceye eşi Vecide Şener'le katılan Nedim Şener de TV Belgesel Dalı ödülünü Nazım Alpman ve ekibine verdi.

ÖDÜLLER:
Gazetecilik dalında ödüle değer bulunanlar şöyle:

"Siyasal haber: Kemal Göktaş (Vatan gazetesi) 9-16 Aralık 2011 tarihlerinde yayınlanan "Karakolda Kadına Dayak" başlıklı haber.

Ekonomi haberi: Ahmet Can Şit (Radikal gazetesi) 26 Ağustos 2011'de yayınlanan "Herkesin Telefon Bilgileri İnternetten Satılıyor" başlıklı haber,

Çevre, eğitim, sağlık haberi (Toplum Ödülü): Cemal Doğan (Habertürk gazetesi) 24 Aralık 2010'da yayınlanan "Koca Dayağı" başlıklı haber.

Aynı dalda övgü: İlker Akgüngör (Vatan gazetesi) 18 Kasım 2011'de yayınlanan "Güvercinliğe Yeni Kafes" başlıklı haber; Sibel Kahraman-Gökhan Karakaş (Milliyet gazetesi) 28-29 Mart 2011'de yayınlanan "Tesadüfün Böylesi" başlıklı haber; Nurettin Kurt (Hürriyet gazetesi) 14 Aralık 2011'de yayınlanan "Böbreğimi Geri Ver" başlıklı haber.

Kültür sanat-magazin: Eyüp Kelebek (Doğan Haber Ajansı) 3 Ağustos 2011'de yayınlanan "Bu Mutfak Dünya Tarihine Geçer" başlıklı haber.

Aynı dalda övgü: Kıvanç El (Vatan gazetesi) 1 Kasım 2011'de yayınlanan "Tosun Paşa'nın 4 Dakikası Kesildi" başlıklı haber.

Spor: Engin Belli-Nihat Uludağ (Habertürk gazetesi) 7 Temmuz 2011'de yayınlanan "Yıldırım'ın Gözaltı Fotoğrafı" başlıklı haber.

Aynı dalda övgü: Mehmet Arslan (Hürriyet gazetesi) 14 Eylül 2011'de yayınlanan "28 Milyon TL'yi 68 Kişi Paylaştı" başlıklı haber.

Köşe Yazısı: Özgür Mumcu (Radikal gazetesi) 2 Haziran 2011'de yayınlanan "Hopa ve Eşkıyalar" başlıklı yazı.

Araştırma: Sevgi Koçoğlu (Birgün gazetesi) 12 Temmuz 2011'de yayınlanan "Adaletin Bu mu 'Taraf'lı/sız Devlet" başlıklı araştırma.

Aynı dalda övgü: Kutup Dalgakıran-Bülent Ergün-Mehmet Yanardağ (Sabah gazetesi) 15-18 Mayıs 2011'de yayınlanan "Sınırda Ölümle Dans" başlıklı araştırma.

Röportaj: İsmail Saymaz (Radikal gazetesi) 1 Mayıs 2011'de yayınlanan "Ben Vazifemi Yaptım" başlıklı röportaj.

Aynı dalda övgü: Zeynep Bilgehan (Hürriyet gazetesi) 13 Kasım 2011'de yayınlanan "Kızına Ötenazi Uygulayan Anne" başlıklı röportaj.

Spor Köşe Yazısı: Uğur Meleke (Milliyet gazetesi) 18 Nisan 2011'de yayınlanan "Utanma Duygumuzu Kaybettik. Hükümsüzdür" başlıklı yazı.

Aynı dalda övgü: Okay Karacan (Zaman gazetesi) 14 Ağustos 2011'de yayınlanan "Spor Dilinde Devrime İhtiyaç Var" başlıklı yazı.

Birinci Sayfa Düzeni: Fikret Ercan (Hürriyet gazetesi) 24 Ekim 2011 tarihli sayfa.

Aynı dalda övgü: Yunus Emre Yıldırım (Zaman gazetesi) 29 Eylül 2011 tarihli sayfa.

İç Sayfa Düzeni: Mana Güzey (Star gazetesi) 6 Ekim 2011 tarihli 3. sayfa.

Spor Sayfası Düzeni: Burhan Solak (Zaman gazetesi) 31 Mart 2011 tarihli sayfa.

Aynı dalda övgü: Ersin Öztekin (Cumhuriyet gazetesi) 4 Temmuz 2011 tarihli sayfa.

Karikatür: Latif Demirci (Hürriyet gazetesi) 20 Temmuz 2011 tarihli "Kapıya Medyadan Sineklik Yaptırdım" karikatürü.

Fotoğraf: Ercan Arslan (Milliyet gazetesi) 23 Eylül 2011 tarihli "Şener'e Uzan Davasından Beraat" başlıklı fotoğrafı.

TELEVİZYON VE RADYO ÖDÜLLERİ
Televizyon ve radyo dalında ödül alanlar şöyle:

"TV Haber Dalında: Burak Ersemiz (Show TV) 10 Kasım 2011'de yayınlanan "Van Depremi" haberi.

Aynı dalda övgü: Mesut Sert-Hüseyin Yılmaz (NTV) 12 Mayıs 2011 tarihinde yayınlanan "Ladin Operasyonu" haberi.

TV Haber Program dalında: Cüneyt Özdemir (CNNTÜRK) 25 Şubat 2011'de yayınlanan "Seyfülislam Kaddafi" programı.

TV Belgesel Dalında: Nazım Alpman (İz TV) "Faili Meçhul Zamanı" belgeseli.

TV Kültür?Sanat-Magazin Programı dalında: Mehmet Yaşin (CNNTÜRK) "Lezzet Durakları".

TV Kamera Çalışması Dalında: Tuncay Subaşı (TV8) 12 Kasım 2011'de yayınlanan "Kartepe Eylemcisinin Vurulma Anı" görüntüleri.

Aynı dalda övgü: Deniz Pirinçciler (Show TV) 10 Kasım 2011'de yayınlanan "Van Kadın Doğum Hastanesi" görüntüleri.

Radyo Haber Program Dalında: Atilla Güner (Radyo Kuzey) 16 Kasım 2011'de yayınlanan "Akşam Postaları" programı.

TV Spor Programı Dalında ise ödül verilmedi."

İNTERNET VE ÖZEL ÖDÜL
İnternet dalında BİANET ödülle layık bulunurken, BBC TÜRKÇE Servisinden çalışması ile Hüseyin Alkan da övgüye değer görüldü.

"Nezih Demirkent özel ödülü" ise yazıları ve akademik çalışmalarıyla ülke ekonomisinin gelişmesine yaptığı katkılar ve ekonomiye yerel bazda yaptığı destek dikkate alınarak, Dünya Gazetesi yazarı Rüştü Bozkurt'a verildi.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

RTÜK Yasası'nın iptali istemi reddedildi
Anayasa Mahkemesi, RTÜK ile ilgili düzenlemelerin yer aldığı 6112 sayılı kanunun iptal istemini reddetti

Haberi Oku