Gündem:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Şişli'de 4+4+4 protestosu

Şişli'de, Kamu Emekçileri Sendikası Konfederasyonu (KESK) üyesi bir grup, TBMM'de görüşülen '4+4+4' eğitim sistemini protesto etti. Cevahir Alışveriş Merkezi önünde toplanan grup, AK Parti Şişli İlçe Teşkilatı binasına yürüdü. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı eylem, basın açıklamasının ardından olaysız sona erdi.

KESK üyesi yaklaşık bin kişilik grup, TBMM'de görüşülmekte olan yeni eğitim sistemini protesto etmek için Şişli Cevahir Alışveriş Merkezi önünde toplandı. 'AKP tüm Türkiye'de olağanüstü hal ilan eti. Engellemelere rağmen çocuklarımızın ve öğrencilerimizin geleceğine sahip çıkmayı sürdüreceğiz' , '4+4+4 ile çocuklarımızın geleceği ile oynanmasına izin vermeyeceğiz' yazılı pankart açan grup, yaklaşık iki saat boyunca Ankara'da devam eden eylemlerin sonucunu bekledi. Ankara'daki eylemin bitmemesi üzerine grup, Mecidiyeköy'e doğru yürüyüşe geçti.

Büyükdere Caddesi'ni tamamen trafiğe kapatan eylemciler 'Hükümet yasanı al başına çal' , 'Baskılar bizi yıldıramaz' , 'Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek', 'Çocuk işçiler istemiyoruz', 'Eğitim haktır satılamaz', 'Her yer Ankara her yer direniş' şeklinde sloganlar attı. Mecidiyeköy Meydanı'nda yolun karşı istikametine geçen grup trafiği kapatınca, polisle aralarında gerginlik yaşandı. Polis müdürleri grubu ikaz ederek yolun bir kısmını açmalarını istedi. Yapılan görüşmelerin ardından yolun yarısı trafiğe açıldı.

AK Parti Şişli İlçe Teşkilatı binası önüne gelen grup, burada bir süre slogan attı. Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı bina önünde, grup adına bir basın açıklaması yapan Arzu Erdoğan, yeni eğitim sistemine karşı tepkilerini demokratik ve meşru bir şekilde dile getirmek için Ankara'da yapacakları basın açıklamasının, hukuk dışı bir biçimde engellendiğini öne sürdü.

Türkiye'nin dört bir yanından Ankara'ya gitmeye çalışan emekçilerin çeşitli yöntemlerle engellendiğini ve polis şiddetine maruz kaldıklarını savunan Erdoğan, "Yaşanan bu gelişmeler bizim ne kadar haklı olduğumuzu bir kez daha göstermiştir. Çocuklarımızın ve ülkemizin geleceğini doğrudan ilgilendiren konularda yasal ve meşru haklarımızı kullanmamızın engellendiği koşullarda ileri demokrasiden insan haklarından bahsetmek mümkün değildir. AKP'nin büyük baskı ve gözaltı düzenine karşı onurlu ve kararlı duruşumuzdan biran olsun vazgeçmeyeceğiz." şeklinde konuştu.

Basın açıklamasının bittiği sırada, Ankara'dan göstericilere müdahale haberi geldi. Parti binası önünde bir süre daha bekleyen eylemciler, kendi aralarında konuştuktan sonra olaysız dağıldı.

 

CHA

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

CHP'den Aygün için oturma eylemi
Taksim Meydanı’nda toplanan CHP'liler Milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırılmasını protesto etti

Haberi Oku