Gündem:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Şehitlerimizi uğurluyoruz

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde PKK'lı teröristlerin pusuya düşürerek şehit ettiği 3 subay için Hatay İl Jandarma Komutanlığı'nde tören düzenlendi. Şehit Teğmen Ahmet Tarım'ın annesi Nevin Tarım'ın, "Oğlum, Ahmet'im bak herkes senin için ayakta" diyerek ağlaması cenazeye katılanları gözyaşına boğdu.

Dörtyol'un Kuzuculu beldesine 20 kilometre uzaklıkta Amanos Dağları'nda planlı operasyon kapsamında 2 gündür arama tarama çalışması yaparken PKK'lılarca pusuya düşürülerek şehit edilen Hatay İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürü Binbaşı Erhan Dikmen, Jandarma Üsteğmen Aytaç Kaya ve Jandarma Teğmen Ahmet Tarım için Hatay İl Jandarma Alay Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Törene İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Adalet Bakanı Sadullah Ergin ve Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Bekir Kalyoncu, şehit subayların yakınları katıldı. Bakanlar ve Orgeneral Kalyoncu, şehit yakınlarına başsağlığı dileğinde bulundu. Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz'in talimatıyla tören alanına sadece Anadolu Ajansı ve TRT muhabirleri alındı. Diğer gazete ve ajansların muhabirleri ise İl Jandarma Komutanlığı kapısında bekletildi.

ŞEHİT ANNESİNİN GÖZYAŞLARI
Şehit subayların özgeçmişlerinin okunmasının ardından İl Müftüsü Mustafa Sinanoğlu şehitler için dua etti. Törende şehit yakınları gözyaşlarına boğuldu. Evli ve eşi 4 aylık hamile olan Teğmen Ahmet Tarım'ın annesi Nevin Tarım, "Oğlum, Ahmet'im bak herkes senin için ayakta" diyerek ağlaması törene katılanları gözyaşına boğdu. Törenin ardından şehit 3 subayın tabutları ambulanslarla Hatay Havalimanı'na ve buradan da toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderildi.

AMANOSLAR ABLUKA ALTINDA
3 subayın şehit edildiği Amanoslar Dağı, komando ve özel harekat polislerince abluka altına alındı. Operasyonların halen sürdüğü bölgeye bugün de çok sayıda asker ve özel harekat polisi sevk edildi. Amanoslar'da aralarında çok sayıda komandonun bulunduğu 600 asker ile 100'ü aşkın özel harekat polisleri arama tarama çalışmalarını sürdürüyor. Havadan da insansız hava araçları heronlar ile kobra helikopterlerle destek veriliyor.

KURŞUNLAR KAFA VE GÖĞÜS BÖLGESİNDE
Bu arada, şehit olan 3 subayın Dörtyol Devlet Hastanesi'nde yapılan ön otopsilerinde göğüs ve baş bölgelerinde kurşunlara rastlandığı belirtildi. Biri astsubay diğeri er 2 yaralı askerin tedavilerinin ise devam ettiği bildirildi.

ŞEMDİNLİ'DE ŞEHİT DÜŞEN ASKERİN EVİNDE BÜYÜK ACI
Hakkari'nin Şemdinli ilçesine bağlı Derecik beldesinde terör örgütü PKK üyelerince askeri birliğe düzenlenen saldırıda şehit olan Topçu Er Sinan Dündar'ın dedesinin evinde yas var.

Şehit erin Zile ilçesindeki dede evine akşam saatlerinde askeri yetkililer gelerek Sinan Dündar'ın şehit olduğunu dede Musa Dündar'a bildirdi. Şehidin dedesinin evine ve sokağın girişine Türk bayraklarının asıldığı görüldü. Şehit Dündar'ın evli ve bir çocuk babası olduğu öğrenildi.

KIRIKKALE'DE ŞEHİT BİNBAŞIYI 5 BİN KİŞİ UĞURLADI
Hatay'dan askeri uçakla Ankara'ya, ardından helikopterle Kırıkkale Şehir Stadı'na, ardından ambulans ile Nokta Camisi önüne getirilen şehit Binbaşı Erhan Dikmen'in için Kırıkkale'de düzenlenen cenaze törenine, yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Kırıkkale'nin 164'üncü şehidinin cenazesinde 15 yıllık eşi 33 yaşındaki Işılay, kızları 7 yaşındaki Bahar Selenay, 13 yaşındaki Pınar Dilay, babası Mehmet, annesi Dönüş Dikmen ile birlikte Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, kuvvet komutanları, CHP Grup Başkan Vekili Emine Ülker Tarhan, AK Parti Kırıkkale Milletvekilleri Oğuz Kağan Köksal, Ramazan Can, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sadri Durmaz, eski Sağlık Bakanı Osman Durmuş, çok sayıda üst rütbeli subay ve astsubaylarla birlikte vatandaşlar katıldı.

ŞEHİDİN EŞİ: BEN AĞLAMIYORUM, SİZLER DE AĞLAMAYIN
Cenazede bitkin gözüken şehit eşi Işılay Dikmen, kendisine sarılarak gözyaşı döken yakınlarına "Ağlamayın, bak ben eşimi, yiğidimi kaybettim, ağlamıyorum. Sizler de ağlamayın ne olur? Düşman güldürmeyin" diyerek, taziyelerin cenaze töreninden sonra yapılmasını, kendisinin de eşinin son yolculuğunu izlemek istediğini belirtti. Tabutun başında dua etti.

ORGENERAL ÖZEL GÖZYAŞLARINI TUTAMADI
Şehit Binbaş Dikmen'in cenaze namazını Kırıkkale Müftüsü Bekir Gerek kıldırdı. Bu sırada cenaze töreni alanında bulunan binlerce vatandaş, 'Şehitler ölmez vatan bölünmez', 'Askere uzanan eller kırılsın', 'Askerim hakkını helal et' sloganları attı. Şehit Binbaşı Dikmen'in tabutunun başına gelen Orgeneral Necdet Özel dua okurken, gözyaşlarını tutamadı.

HABERTURK.COM VE AJANSLAR

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

CHP'den Aygün için oturma eylemi
Taksim Meydanı’nda toplanan CHP'liler Milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırılmasını protesto etti

Haberi Oku