Gündem:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
İddianameden önce bilirkişi raporu

Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı, 28 Şubat soruşturmasında delil sayılabilecek CD ve DVD'leri bilirkişiye inceletti. 1997 yılından itibaren oluşturulmaya başlanan CD'lere son eklemenin, 10 yıl sonra, 2007'de yapıldığı belirlendi.
 
YASEMİN GÜNERİ'NİN ÖZEL HABERİ

Balyoz davasında delil olarak gösterilen CD'lerin oluşturulma tarihi tartışma yaratmıştı. CD'lerdeki bazı bilgi ve belgelerin sonradan eklendiği iddiaları ortaya atılmıştı. 28 Şubat soruşturmasını yürüten Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcıvekilliği bu konuda temkinli davrandı. Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili, iddianameyi yazmadan Genelkurmay Başkanlığı'ndan temin ettiği CD ve DVD'leri inceleme yapılmak üzere TÜBİTAK'a gönderdi.

TÜBİTAK'ın bilirkişi raporunda, CD'lerin 1997 yılından itibaren oluşturulmaya başlandığı ve son eklemenin de 25 Mayıs 2007 tarihinde yapıldığı belirtildi. Soruşturma dosyasında yer alan DVD'de ise son eklemenin tarihi 2011.

Bilirkişi raporunda şu ifadeler yer alıyor:

"CD'de yer alan dosyaların ofis dosyaları ve resim dosyaları olduğu görülmüştür. DVD'de ise bir adet video dosyasının yer aldığı görülmüştür. DVD içinde yer alan video dosyası 10 Mayıs 2011 günü saat 21:04 kodlanmıştır. CD içerisinde yer alan resim dosyalarının oluşturuldukları tarihler incelendiğinde 764 adet jpeg dosyasının 2007 yılında, 1 adet jpeg dosyasının 2002 yılında, 135 adet bmp dosyasının ise 1998 yılında oluşturulduğu görülmüştür. CD içerisinde yer alan
ofis dosyalarının oluşturuldukları tarihlerin 1997-2000 yılları
arasında olduğu görülmüştür."

28 Şubat soruşturmasında, iddianameden önce hazırlanan bilirkişi raporunun iddianamede delil olarak yer alması ve şüphelilerin de buna göre savunma yapmaları gündeme gelecek.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

CHP'den Aygün için oturma eylemi
Taksim Meydanı’nda toplanan CHP'liler Milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırılmasını protesto etti

Haberi Oku