Gündem:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Polis belediyeleri basarsa 'ne yapacaksınız' diye eğitim verdik

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'in önündeki en büyük engelin AK Parti iktidarı olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, "Ne kadar engellerseniz engelleyin hiçbir CHP'liyi halka hizmetten alıkoyamayacaksınız. İster polisinizle gelin, ister kaymakamınızla gelin, ister valinizle gelin; zaten mücadeleyi kime karşı veriyoruz AKP devletine karşı veriyoruz" dedi.

CHP Genel başkanı, partisinin İzmir il kongresinde konuştu.

"POLİS BELEDİYELERİ BASARSA 'NE YAPACAKSINIZ' DİYE EĞİTİM VERDİK"
En son İstanbul'da nüfusu 100 bini aşan yerel yönetici ve il başkanları ile birlikte bir toplantı yaptıklarını açıklayan Kılıçdaroğlu, "O toplantının basın kapalı bölümünde şu bilgiler vardı; polis sizin belediyenizi basarsa neler yapacaksınız. Demokraside, sözde demokrasinin olduğu bir ülkede CHP, anamuhalefet partisinini belediye başkanlarına polis sizin belediyenizi basarsa diye bir bölümde eğitim veriyor. Utanılacak bir şey değil mi? Ama AKP iktidarı zorunlu olarak bizim böyle bir dersi gündemimize almamıza neden oldu.

Sakin olacaksınız, avukatları çağıracaksınız, istenen her belgeyi vereceksiniz, tutanağa attığınız imzanın doğru olup olmadığına bakacaksınız gibi temel bilgileri verdik. Bilgisayarlara nasıl el konulur, el konulduğu zaman nasıl bir tutanak tutulacak bütün bu ayrıntıları verdik. Niye verdik? Çünkü AKP'ye da onun yönetim anlayışına da güvenmiyoruz. Güvenmediğimiz için kendi belediye başkanlarımızı güvence altın alamak istiyoruz" şeklinde konuştu.

İzmir'in çalıştığını gösteren uluslararası kuruluşların olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, Buruking Enstütüsü'nün en hızlı, en sağlıklı gelişen 4. metropol İzmir dediğini kaydetti.

"CHP'LİYİ HALKA HİZMETTEN ALIKOYAMAYACAKSINIZ"
"İzmir'in önündeki en büyük engel AKP iktidarıdır." diyen konuşan Kılıçdaroğlu şunları söyledi: "Açıkça söylüyorum; elini İzmir'den çeksin engel olmasın görecek İzmir'e sunulan hizmet ikiye güçe katlanacak. Bunu ben taahhüt ediyorum, ben garanti ediyorum. Elinizi İzmir'den çekin İzmirli belediyelerimizi rahat bırakın. Bakın bakalım nasıl çalışacak. Kentsel dönüşüm yapılacak, eyvallah yapılsın. İzmir Büyükşehir Belediyesi 6 tane karar göndermiş Bakanlar Kurulu'ndan çıkması lazım aylardır çıkmıyor. Niye çıkmıyor?

Hizmet üretilecek, İzmir'liye hizmet verecek aylardır çıkmıyor. Kendisine soracağız niçin çıkarmıyorsunuz? Ankara'yı hemen çıkarıyorsunuz, başka yerleri de çıkarıyorsunuz. İzmir'e gelince CHP var, belediye başkanı CHP'li, biz nasıl engelleyebiliriz. Ne kadar engellerseniz engelleyin hiçbir CHP'liyi halka hizmetten alıkoyamayacaksınız. İster polisinizle gelin, ister kaymakamınızla gelin, ister valinizle gelin; zaten mücadeleyi kime karşı veriyoruz AKP devletine karşı veriyoruz. Tek parti iktidarı var, yargısı emrinde, valisi emrinde, kaymakamı emrinde, yasama organı emrinde. Demokrasiyi savunan tek bir güç var ülkede o gücün adı CHP'dir."

KILIÇDAROĞLU SAHİL ŞERİDİ DÜZENLEMESİ HAKKINDA BRİFİNG ALDI
CHP lideri Kılıçdaroğlu, kongre öncesinde ise İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 40 kilometrelik sahil şeridini yeniden tasarlayan projesi hakkında, Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde düzenlenen toplantı ile bilgi aldı.

Proje başkanı Prof. Dr. İlhan Tekeli'den, ''İzmirlilerin Denizle İlişkisini Güçlendirmekte Uygulanacak Tasarım Stratejisi'' adlı sunumu dinleyen Kılıçdaroğlu, projeyi beğeniyle karşıladı. Kılıçdaroğlu, İzmir'in her türlü güzelliği hak eden bir şehir olduğunu ifade ederek, ''Benim merak ettiğim bu proje ne zaman başlar ve biter. Ben de gelip bu güzellikleri görmek isterim'' dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise toplantıda yaptığı konuşmada, sunumunu yaptıkları projenin, 2009 yerel seçimlerinin ardından gerçekleştirdikleri Kültür Sanat Çalıştayı'nın bir sonucu olduğunu ve çalıştayda çıkan fikir doğrultusunda kentin kıyılarının yeniden tasarlanması çalışmalarına başladıklarını kaydetti.

Hazarlanan proje kapsamında, İzmir'de Mavişehir'den İnciraltı'na kadar olan 40 kilometrelik kıyı şeridinde, kent terasları, deniz balkonları, yüzer platformlar, kent kumsalı gibi alanlar hayata geçirilmesi planlanıyor.

AJANSLAR

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

CHP'den Aygün için oturma eylemi
Taksim Meydanı’nda toplanan CHP'liler Milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırılmasını protesto etti

Haberi Oku