Gündem:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
MGK'nın gündeminde dış politika vardı

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün başkanlığında Çankaya Köşkü'nde toplandı. Yaklaşık 2,5 saat süren MGK'ya Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile kurul üyesi bakanlar ve kuvvet komutanları katıldı.

İç ve dış gelişmelerin değerlendirildiği kurul toplantısında yeni atanan MGK Genel Sekreteri Muammer Türker de ilk kez yer aldı. Daha önce Başbakanlık Güvenlik İşleri Genel Müdürü olarak görev yapan Türker, Milli Güvenlik Kurulu'nun genel sekreterliğine atanmadan önce Hakkâri Valisi olarak görev yapıyordu.

Toplantı sonrası yapılan yazılı açıklamada ise "Terörle mücadelede kararlılık vurgulandı." Açıklamada ayrıca komşu ülkelerdeki gelişmelerin de MGK'da değerlendirildiği belirtildi ve Irak'ta sorunların demokrasi ve hukukun üstünlüğü ilkesi ile çözülmesi gerektiği belirtildi.

Açıklamada Suriye'de, Annan planının eksiksiz olarak yerine getirilmesi ve ülkede demokrasinin önünün açılması gerekliliği de vurgulandı.

BAŞBAKAN BAKANLARLA TOPLANDI
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, MGK üyesi bakanlarla MGK öncesinde biraraya geldi. Başbakanlık Resmi Konutu'ndaki toplantıya Milli İstihbarat Teşkilatı Müsteşarı Hakan Fidan da katıldı.

HABERTURK.COM VE AJANSLAR 

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

CHP'den Aygün için oturma eylemi
Taksim Meydanı’nda toplanan CHP'liler Milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırılmasını protesto etti

Haberi Oku