Gündem:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Kurtulmuş'tan 4+4+4'e destek!

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Ordu'daki 3 günlük programı için İstanbul'dan uçakla Samsun-Çarşamba Havalimanı'na gelen Kurtulmuş, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'nin yoğun bir gündemden geçtiğini söyledi.

Türkiye'nin temel meselelerini tartışmayla geçirdiğini ifade eden Kurtulmuş, şöyle konuştu:

''Meselelerden bir tanesi eğitim sistemimizdeki 4 4 4 şeklinde formüle edilen yeni reform meselesidir. Biz temel noktalarda eğitimde, yargıda Türkiye'de çok ciddi reformlara ihtiyaç olduğu kanaatindeyiz. Bunun için 4 4 4 şeklinde formüle edilen bu teklifi de ana çerçevesi itibarıyla doğru buluyoruz. Yani 8 yıllık kesintisiz eğitimin ortadan kaldırılmış olması doğrudur. Yönlendirmenin ve geçişlerin olması da doğrudur. Ancak bütün bunlarla birlikte bunun topyekun bir şekilde eğitim sisteminin reform edilmesi şeklinde ele alınması zaruriyettir. Bunlar konuşulmuyor. Sadece herkes kendi durduğu taraftan meseleye bakarak meseleyi kısır bir döngü olarak kavga haline dönüştürmeye çalışıyor. Türkiye'nin böylece 28 Şubat'ın son görüntüsü olan bu kesintisiz eğitimden kurtulması doğru. Ama alt yapısını hazırlayarak büyük bir eğitim reformuna da ihtiyacı vardır.''

Bir gazetecinin, ''sivil şehitlik'' kavramı konusundaki görüşlerini sorması üzerine Kurtulmuş, bazı kavramları yerli yerinde kullanmak gerektiğini ifade etti.

'Bizim kültürümüzde şehitlik ve gazilik yüksek mertebelerdir'' diyen Kurtulmuş, ''(Sivil şehit, devletin şehidi) olmaz. Şehit kavramı İslami bir kavramdır ve Allah'ın emrinde verilen bir mertebedir. Biz hiç kimseye şehitlik mertebesi vermeyiz. Biz onu devletin sosyal fonundan istifade etmek gibi görelim ama buna şehitlik değil başka bir isim takmak lazım'' ifadesini kullandı.


AA

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

CHP'den Aygün için oturma eylemi
Taksim Meydanı’nda toplanan CHP'liler Milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırılmasını protesto etti

Haberi Oku