Gündem:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Kılıçdaroğlu'dan 19 Mayıs mesajı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkarken tek güvencesinin işgale karşı kararlılıkla mücadele edecek ve işgalcilere boyun eğmeyecek halk olduğunu belirterek, ''Bu nedenle ırk, din, dil, mezhep, cinsiyet farkı gözetmeden yediden yetmişe herkesi el ele, kol kola, kardeşçe kucaklaştırdı'' ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Kemal Kılıçdaroğlu, ''Padişahın gözden çıkardığı topraklarımızı işgalden kurtarmak ve Ulusal Kurtuluş Savaşı'nı başlatarak, tam bağımsız bir Türkiye kurmak için 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkan Mustafa Kemal'i, ne yazık ki Samsun'a çıkışından 93 yıl sonra, bayramlarının Kurtuluş Savaşı ruhundan arındırıldığı ve anıtlarına, heykellerine izinle çelenklerin konulduğu bir süreçte anıyoruz'' iddiasında bulundu.

Samsun'a çıkarken Atatürk'ün tek güvencesinin, işgale karşı kararlılıkla mücadele edecek ve işgalcilere boyun eğmeyecek halk olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

''Bu nedenle ırk, din, dil, mezhep, cinsiyet farkı gözetmeden yediden yetmişe herkesi el ele, kol kola, kardeşçe kucaklaştırdı. Halkın gücüne inanarak bağımsızlık, özgürlük, cumhuriyet ve demokrasi özlemiyle Kurtuluş Savaşı'nı başlattı. Cumhuriyeti esas aldı. Mustafa Kemal bu tarihi yolculuğa başladığı günü, dindar demeden, kindar demeden gençlerimize emanet etti.''

Gençlerin, işsizlikle boğuştuğunu, haklarını arayamadığını iddia eden Kılıçdaroğlu, ''Ama biliyoruz ki ne Mustafa Kemal'in Türkiye toprakları üzerinde dalga dalga yayılıp kökleşen bağımsızlıkçı ruhu ne de geçlerimizin çağdaş medeniyetler seviyesinin ötesine ulaşacak olan kararlı demokratik mücadeleleri engellenemez'' görüşüne yer verdi.

Kılıçdaroğlu, mesajını, ''19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkan Mustafa Kemal'in halka, gençliğe güvenini yaşamında, özünde, hisseden CHP'nin Genel Başkanı olarak, Gençlik ve Spor Bayramımızın 93'üncü yılını kutluyor, başta gençlerimiz olmak üzere herkesi bu tarihi günün anlamını ve önemini kavramaya çağırıyor, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile mücadele arkadaşlarını özlemle sevgiyle, minnetle ve saygıyla selamlıyorum'' cümleleri ile bitirdi.

AA

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

CHP'den Aygün için oturma eylemi
Taksim Meydanı’nda toplanan CHP'liler Milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırılmasını protesto etti

Haberi Oku