Gündem:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Kılıçdaroğlu İlgililer görevden alınmalı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Samsun’un Canik ilçesinde sel felaketi yaşanan bölgede incelemede bulundu.

Ankara’dan karayolu ile Samsun’a gelen Kılıçdaroğlu, partililer tarafından şehir girişinde karşılandı. Karşılamanın ardından CHP Samsun İl Başkanlığı’na geçen Kemal Kılıçdaroğlu’na burada sel hakkında teknik bilgi verildi. Kılıçdaroğlu, selin yaşandığı Canik ilçesine hareket etti. Sel bölgesini TOKİ konutlarından incelemeye başlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, çevredeki vatandaşların şikayetlerini dinledi. Kılıçdaroğlu yaptığı açıklamada, TOKİ yetkililerin, "konut yapılmasaydı daha çok insan ölebilirdi" yolundaki savunmalarına tepki gösterdi. Kılıçdaroğllu, "Derenin yerine dolgu alanı yapılmış. TOKİ konut yapmasaydı daha az insan ölürdü diye bir mantık olur mu? Bunu söyleyen bir kişinin kamu görevlisi olup olmadığı tartışma konusu olur. Daha az insan ölsün diye konut yapılır mı? Siz vatandaş dere yatağına ev yaptığı zaman suçluyorsunuz, şimdi aynı işi devlet yaparsa, TOKİ yaparsa kimi suçlayacağız? Bunları vatandaş yapmadı. TOKİ yaptı, devlet yaptı” dedi.

Başbakan Erdoğan'ın olayda ihmali bulunan sorumluları görevden alması gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “O zaman Sayın Başbakan'ın bu işleri yapan ilgiliyi görevden alması lazım. Siz dere yatağında bodrum katında insanların oturmasına izin veriyorsunuz. İnsanlar burada iskan alıyor. Siyasi otoritenin sorumluluğu vardır burada. Burada can kaybı var, ilgililer görevden alınmalı” diye konuştu.

Çevredeki vatandaşların şikayetlerini dinleyen Kılıçdaroğlu, “Vatandaşlar, çevrede düzenleme yapılmadığını söylediler. Bodrum katlarının kapıcılara bırakılması ayrı bir dram. Teknik olarak bilgi aldık. Burası eski bir çöp, dolgu alanı. Dolgu alanına nasıl insanlar konut yaparlar akıl mantık alacak şey değil” şeklinde konuştu.
Kılıçdaroğlu, sele maruz kalan şehit Umut Bulut’un (21) evini de ziyaret etti.

İHA

 

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

CHP'den Aygün için oturma eylemi
Taksim Meydanı’nda toplanan CHP'liler Milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırılmasını protesto etti

Haberi Oku