Gündem:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
'Haberal yasası' bu hafta Meclis'e geliyor

Meclis, bu hafta önemli konular için mesai yapacak. TBMM Genel Kurulu, haftaya, denetimle başlayacak. BDP'nin; İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin hakkında verdiği gensoru önergesinin gündeme alınıp alınmayacağına ilişkin görüşmeler, 17 Nisan Salı günü yapılacak. BDP, ''Nevruz kutlamaları ile KESK'in eğitim yasasını protesto etkinliklerinin genelgeyle yasaklandığı, Şahin'in talimatları sonucu güvenlik güçlerinin bir çok ilde aşırı şiddet kullandığı, olaylar sonucu 2 kişinin öldüğü, yüzlerce kişinin yaralandığı, bini aşkın kişinin de gözaltına alındığı'' iddiasıyla İçişleri Bakanı Şahin hakkında gensoru önergesi vermişti.

Genel Kurulda, 18 Nisan Çarşamba günü, görüşmeleri yarım kalan, ''2-B'' olarak bilinen orman özelliğini yitirmiş Hazine arazilerinin satışını öngören yasa tasarısı ele alınacak. Tasarının görüşmeleri, 1. Bölüm'de 5. madde üzerinden devam edecek. Tasarıya göre, 2-B alanlarında bulunan taşınmazlar, doğrudan hak sahiplerine satılacak. Ödemeler, 5 yıl 10 taksitte yapılabilecek. Peşin ödemelerde, yüzde 20 indirim uygulanacak. Hazineye ait tarım arazilerinin satış bedeli, rayiç bedelin yüzde 50'si olacak. Devlet üniversiteleri, bedeli karşılığında orman alanlarında eğitim ve araştırma amaçlı tesis yapabilecek.

Askeri yasak bölgelerde kalan orman vasfını kaybeden arazi üzerinde orman kadastrosu yapılacak. Bu yerlerin 31 Aralık 2011 tarihinden önceki kullanıcıları, öncelikle aynı il sınırları içindeki 2-B alanlarındaki taşınmazı, rayiç bedeli ödeyerek alabilecek. Yaylacılar, Orman Genel Müdürlüğüne kira ödemeleri karşılığında burada kalacak. Genel Kurulda, 2-B tasarısının yasalaşmasının ardından görüşmelerine daha önceki haftalarda başlanan afet riski altındaki alanların dönüştürülmesi hakkında yasa tasarısına geçilecek. TBMM Genel Kurulu, bu hafta 20 Nisan Cuma günü de çalışacak. Kamuoyunda ''Haberal Yasası'' olarak bilinen Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkındaki Yasada değişiklik yapan teklif görüşülecek.

KOMİSYONLAR
TBMM'deki ihtisas ve araştırma komisyonları da gündemlerindeki konuları görüşecek. Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu, 18 Nisan Çarşamba günü yapacağı toplantıda, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu Tasarısı'nı ele alacak. İçişleri Komisyonu, 18 Nisan Çarşamba günkü toplantısında, Mera Kanunu'nda değişiklik yapan yasa tasarısını görüşecek.

Adalet Bakanlığı yetkilileri, 19 Nisan Perşembe günü İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu'na, cezaevleriyle ilgili bilgi verecek.
İnternet ve Bilişim Araştırma Komisyonu, 17 Nisan Salı günü akademisyen Hayrünisa Bolay'ın görüşlerine başvuracak. TBMM Bilgi İşlem Başkanlığı da 18 Nisan'da Komisyon'a sunum yapacak. Üstün Yetenekli Çocukları Araştırma Komisyonu, 17 Nisan Salı günü Milli Eğitim Bakanlığı yetkililerini, 18 Nisan Çarşamba günü Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölüm başkanlığından Prof.Dr. Ayşegül Ataman ile Türk Psikologlar Derneği uzmanlarını dinleyecek. Komisyon, 19 Nisan Perşembe günü Yasemin Karakaya Bilim ve Sanat Merkezi, Ankara Fen Lisesi, Ankara Bilim ve Sanat Merkezi'nde yerinde incelemelerde bulunacak.

YENİ ANAYASA ÇALIŞMALARI
TBMM Anayasa Uzlaşma Komisyonu, yeni anayasa çalışmalarını bu hafta da sürdürecek.
Sivil topum kuruluşlarının görüşünü almak üzere oluşturulan Alt Komisyon, yarın Türkiye Katolik Episkoposları Kurulu Başkanı Ruggero Franceschini ve beraberindeki heyeti, İnsan Hakları Derneği Başkanı Öztürk Türkdoğan, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı ile Romanlar Derneği temsilcilerini dinleyecek.

AA

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

CHP'den Aygün için oturma eylemi
Taksim Meydanı’nda toplanan CHP'liler Milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırılmasını protesto etti

Haberi Oku