Gündem:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Birileri kanı teşvik ediyor

Umut TÜTÜNCÜ - Hasan ATMACA / ŞANLIURFA (AHT)

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa İl Kongresi'nde terörle mücadelede kendilerine en büyük desteği veren illerin terörle mücadele vermiş şehirler olduğunu belirterek, "Şanlıurfa da, Kırıkkale de AK Parti'ye bu meseleyi çöz diyor. Biz hem Kırıkkale'ye gelen şehidimin annesinin, hem dağdaki oğlunun yolunu gözleyen annenin gözyaşı dinsin diye samimiyetle mücadele verdikçe birileri çıkıyor, dağdakiler inmesin diyerek kanı, şiddeti, ölmeyi ve öldürmeyi teşvik ediyor" dedi. Erdoğan "14 Ağustos 2001'de nasıl umut yüklü isek bugün de o kadar umut yüklüyüz. Çünkü tecrübe edindik. Çok şeyler gördük. Çok şeyler yaşadık. Çok tehditler aldık. Çok badireler atlattık. Çok büyük tehlikelere maruz kaldık. Ama mafya demedik mücadele ettik, çete demedik mücadele ettik, cunta demedik, mücadele ettik. Dokunamazsın dedikleri her şeye Allah'ın izni ile sizlerin desteği ile dokunduk ve kirli ilişkileri, kirli çıkar örgütlenmelerini tek tek yargıya teslim ettik. Biz hiçbir şeyin üzerini örtmeyiz. Üzerinin örtülmesine de izin vermeyiz" dedi.

GAP Arena Stadı'nda düzenlenen Şanlıurfa İl Kongresi'nde konuşan Erdoğan, özetle şunları söyledi:

"ÖNCEKİLER GİBİ BİZ DE RİSK ALMADAN DURMU İDARE EDİP GİDEBİLİRDİK"
"Bakın burada Şanlıurfa'da, Şanlıurfalı kardeşlerimin arasında bizden öncekilerin yaptığı gibi bizler de meseleyi görmezden gelebilirdik. Bizden öncekilerin yaptığı gibi bizler de idareyi maslahata sığınabilirdik. Öncekilerin yaptığı gibi bizler de hiç risk almadan durumu idare edip gidebilirdik. Ama biz bunu yapmadık. Çünkü biz statükonun değil , belli çevrelerin, belli etnik kökenlerin, belli inançların değil, Türkiye'nin partisiyiz. Biz milletin partisiyiz. Biz milletin kurduğu, milletin istikamet çizdiği, milletin emanetini taşıyan bir partiyiz"

TERÖRLE MÜCADELE VERMİŞ ŞEHİRLERİMİZDEN SEÇİMLERDE BÜYÜK DESTEK ALIYORUZ
"(Şanlıurfa'da partisinin oy oranlarına değinerek 2002'de yüzde 23, 2007'de yüzde 60, 2011'de yüzde 63,5 olduğunu belirterek) Bunlar anlamlı oranlar. AK Parti olarak biz, terörle mücadele vermiş şehirlerimizden seçimlerde çok büyük destek alıyoruz. Çünkü bu meseleyi sadece bir tarafın bakışı ile bir tarafın beklentilerine cevap verecek tarzda değil, milletimizin tamamının arzu ettiği şekilde çözmenin çabası içindeyiz."

"Bir başka ilin 3 seçimdeki oranlarını vereceğim. Terörle mücadelede en fazla şehit vermiş illerimizden biri Kırıkkale 2002'de AK Parti'ye yüzde 49'la destek vermiş. 2007'de Kırıkkale yüzde 58. 2011'de de desteğini arttırmış, yüzde 62 oy oranı ile yine AK parti demiş. 3 milletvekilinin 3'ünü de AK Parti'ye vermiş"

"ŞANLIURFA DA KIRIKKALE DE AK PARTİ'YE 'BU MESELEYİ ÇÖZ' DİYOR"
"Bu nedir biliyor musunuz? Şanlıurfa da, Kırıkkale de AK Parti'ye bu meseleyi çöz diyor. Terör meselesini çöz. Kürt meselesini çöz. Bu akan kanı durdur diye yetki vermiş. Emanet vermiş. Destek vermiş. Bütün illerimizde bu manzara var. 81 vilayetin tamamında oylarımızı arttırarak bu günlere geldik. Biz, bize oy versin vermesin 75 milyonun ne istediğini, ne beklediğini çok iyi biliyoruz"

"İşte onun için hem Kürt meselesinde, hem terörle mücadelede çok kararlı, dik, cesur bir duruş sergiledik. Demokratikleşme yolunda geri adım asla atmadık. Aynı şekilde terörle mücadelede geri adım asla atmadık. Millet arkamızda olduğu sürece biz bu kararlı duruşumuzu sonuna kadar muhafaza edeceğiz. Millet yanımızda olduğu sürece biz 75 milyonu kardeşçe kucaklaştırmanın mücadelesini vereceğiz"

"BİZ MÜCADELE VERDİKÇE BİRİLERİ ÖLMEYİ VE ÖLDÜRMEYİ TEŞVİK EDİYOR"
"Ama ben Şanlıurfalı kardeşimin bütün bu bölgedeki kardeşlerimin şunu da özellikle görmesini istiyorum. Biz bu meseleyi çözmeye çalıştıkça birileri inatla ısrarla bu meselenin çözülmemesi için gayret sarf ediyor. Biz analar ağlamasın dedikçe birileri ısrarla anaları ağlatmak için uğraşıyor. Biz ocaklara ateş düşmesin dedikçe birileri şiddeti daha da tırmandırıyor. Biz yüreklerdeki yangın bitsin dedikçe birileri bu yangını adeta körüklüyor.... Biz hem Kırıkkale'ye gelen şehidimin annesinin, hem dağdaki oğlunun yolunu gözleyen annenin gözyaşı dinsin diye samimiyetle mücadele verdikçe birileri çıkıyor, dağdakiler inmesin diyerek kanı, şiddeti, ölmeyi ve öldürmeyi teşvik ediyor"

"ÇOK TEHDİTLER ALDIK, ÇOK BADİRELER ATLATTIK"
"Bizler 14 Ağustos 2001'de AK Parti'yi kurarken hangi duygular, hangi heyecan ve coşku içinde isek bu günde aynı duygu aynı heyecan coşku içindeyiz. 14 Ağustos 2001'de nasıl umut yüklü isek bu gün de o kadar umut yüklüyüz. Çünkü tecrübe edindik. Çok şeyler gördük. Çok şeyler yaşadık. Çok tehditler aldık. Çok badireler atlattık. Çok büyük tehlikelere maruz kaldık. Ama mafya demedik mücadele ettik, çete demedik mücadele ettik, cunta demedik, mücadele ettik. Dokunamazsın dedikleri her şeye Allah'ın izni ile sizlerin desteği ile dokunduk ve kirli ilişkileri, kirli çıkar örgütlenmelerini tek tek yargıya teslim ettik. Biz hiçbir şeyin üzerini örtmeyiz. Üzerinin örtülmesine de izin vermeyiz."

"KAN TÜCCARLARINA BIRAKMAYACAĞIZ"
"Biz bu statları, bu meydanları asla ve asla teröre, şiddete, terörden ve şiddetten nemalanan kan tüccarlarına bırakmayacağız. Biz sizin verdiğiniz emaneti Allah'ın izni ile heba etmeyeceğiz. Onlar ne istiyor? Onlar sizin yoksul kalmanızı, fakir kalmanızı, çaresiz, kimsesiz, sevgisiz kalmanızı istiyor. Onlar istismardan, kandan, gözyaşından besleniyor. Ama biz sadece ve sadece hizmet diyoruz."

"ARAMIZA MASKELİ PROVOKATÖRLERİN GİRMESİNE MÜSAADE ETMEYELİM"
"Biz helalleşme diyoruz. Kucaklaşma diyoruz. Kardeşlik diyoruz. Hiçbir provakasyon bize engel olamayacak. Hiçbir kirli hesap bizi durduramayacak. Hiçbir tahrik, tehdit, karanlık senaryo bizi yolumuzdan alıkoyamayacak. Siz çöz dediniz. Allah'ın izni ile biz bu işi çözüyoruz. Ve çözmeye de devam edeceğiz. Ama sizden bir ricam var. Çok önemli bir hususta talebim var. Biz bu güne kadar birbirimizle aracılarla konuşmadık Şanlıurfalı kardeşlerim. Biz bu güne kadar birbirimizle rube ru, yani yüz yüze konuştuk. Gönülden konuştuk. Aramıza simsarların girmesine izin vermeyin. Aramıza dedikoducuların, farklı hesapları farklı niyetleri olan maskeli provokatörlerin girmesine asla müsaade etmeyelim. Çözümü engellemek, ertelemek, terörle mücadeleyi etkilemek, dağdaki teröristleri ölüme göndermek için yurt içinde ve yurt dışında dışında çaba sarf edenlere fırsat vermeyelim."

"KAN SEVDALILARINA DEĞİL AK PARTİ'YE İNANMALARINI İSTEYECEĞİZ"
"Şanlıurfa AK Parti teşkilatımdan bugünden itibaren daha fazla çaba sarf etmesin istiyorum. Şanlıurfa'da kapısını vurmadığımız, misafiri olmadığımız ev bırakmayacağız. Tek tek herkese ulaşacak, gerçekleri onlara anlatacak, başkalarına değil, simsarlara değil, kan sevdalılarına değil, yoksulluğu istismar edenlere değil, milletin partisi AK Parti'ye inanmalarını isteyecek gerçeklere onları ikna edeceğiz"


Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

CHP'den Aygün için oturma eylemi
Taksim Meydanı’nda toplanan CHP'liler Milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırılmasını protesto etti

Haberi Oku