Gündem:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
1 Mayıs, bayram ruhuna uygun şekilde kutlandı

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Taksim'deki 1 Mayıs kutlamalarının bayramın ruhuna uygun şekilde gerçekleştiğini söyledi. Mutlu, Şişli'deki küçük çaplı olayın haricinde bir olayın yaşanmadığını belirtti 

1 Mayıs'ta yaşanabilecek olumsuz olaylara karşı İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde oluşturulan kriz masası toplantısına; Vali Hüseyin Avni Mutlu, Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, MİT Bölge Başkanı A.D. ve Alay Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Kurtoğlu katıldı. 

Toplantının ardından basın mensuplarını bilgilendiren Vali Mutlu, 1 Mayıs İşçi Bayramının olaysız bir şekilde kutlandığını söyledi. Vali Mutlu, Şişli'de 70-80 kişilik marjinal bir grubun çıkarmış olduğu olayların kutlamalara gölge düşürmediğini belirtti. Taksim Meydanı'ndaki kutlamaların yoğun katılımla gerçekleştiğini açıklayan Vali Mutlu, "1Mayıs Emek ve Dayanışma Günümüz Taksim'de işçilerimizin ve emekçilerimizin yoğun katılımlarıyla kutlandı. Ben bu günü bir kez daha tebrik ediyorum. Sabah saat yoğun olarak 09.00'dan itibaren Taksim Meydanı'na 3 ayrı noktadan, muhtelif kuruluşlara bağlı işçilerimiz gelmeye başladılar. Taksim Meydanı'nda en ufak bir olumsuzluk, asayişe ilişkin bir problem görmedik. Bu münasebetle, biz de güvenlik güçleri olarak huzuru sağlama noktasında bugün rahat bir görev yaptık. Özellikle ifade ediyorum. Ancak Şişli'de üzücü ve arzu etmediğimiz olaylar yaşandı. Bu yoğun katılımın içerisinde çok küçük bir grubun, ki bunlara her zaman dikkat çekiyorum. Marjinal gruplara dikkat etmemiz gerekiyor. Bu küçük grubun toplam 70-80 kişilik bir grubun 21 iş yerine saldırısı olmuştur. Bunların arasında banka şubeleri de var. Saldırmak suretiyle camları kırıldı. Bununla ilgimi emniyet güçlerimiz de çalışmalarına başladı. Bunun dışında herhangi bir sorun yaşamadık. Bunların yaşanmasını da arzu etmezdik. Emniyet güçlerimiz bununla ilgili bir çalışma başlattı. " şeklinde konuştu. 

Taksim Meydanı'ndaki kutlamalarda sorun yaşanmamasında alınan önlemlerin yanında, tertip komitesinin de katkısı olduğunu dile getiren Vali Mutlu, " Emniyet teşkilatımızı güvenlik birimlerimizin yaptıkları çalışmalardan dolayı onlara teşekkür ederim. Hassas ve zorlu görevlerde gösterdikleri dirayetli davranışlarından ötürü kutluyorum. Kaç kişi katıldığıyla ilgili bizim bir açıklamamız doğru olmaz. 

Geçen yılda bu tür hareketleri anıtın üstünde ve etrafında gördük. Ama bu yıl aldığımız tedbirler ve tertip komitesinin yapmış olduğu çalışmalarla iyi sonuç verdi. Çok küçük marjinal grupların bir takım olumsuzluklar yaratması. 75 milyon insanımızı rahatsız edecek kötü görüntülere fırsat verilmedi. Bizim aldığımız tedbirlere tertip komitesinin katkısı olmuştur. Biz de bu ortak hareket etmeyi kendilerine söylemiştik. Kendilerine anarşist diyen bir grubun yapmış olduğu olumsuzluklar var. Onlarla ilgili gerekli çalışma yapılacak. " dedi. 

Cihan

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

CHP'den Aygün için oturma eylemi
Taksim Meydanı’nda toplanan CHP'liler Milletvekili Hüseyin Aygün'ün kaçırılmasını protesto etti

Haberi Oku