Güncel:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Telefon Dolandırıcıları Uslanmıyor

Balıkesir'de bir kişiyi telefonla arayarak kendisini polis olarak tanıtıp dolandırıcılık yapan üç kişi İzmir'de yakalandı. Şahısların, aynı yöntemle dört kişiyi toplam 96 bin lira dolandırdığı ortaya çıktı.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün SMS yoluyla yaptığı uyarılara rağmen vatandaşlar, kontör ve telefon çetelerine para kaptırmaya devam ediyor. Dolandırıcıların son kurbanı, Balıkesir'in Gönen ilçesinde yaşayan, evli ve iki kız çocuğu babası 65 yaşındaki emekli mühendis Yalçın Karal oldu. Karal'ı İzmir'den arayan A.B. (33), fonda telsiz sesi vererek kendini komiser olarak tanıttı. Karal, telsiz sesini duyunca buna inandı. Dolandırıcı, "Kimlik bilgileriniz kullanılarak terör örgütü PKK'ya lojistik destek amacıyla malzeme alımı yapılmış. Başınız dertte. Operasyon düzenleyeceğiz. Operasyon tamamlanana kadar hesabınızdaki para devlet güvencesinde olacak. Paranızı hemen bize gönderin. Operasyon bittikten sonra paranızı yatıracağız. Eğer söylediklerimizi yapmazsanız siz de suçlu sayılacaksınız." dedi. Yalçın Karal, verilen hesaba emekli ikramiyesi olan 40 bin lirayı yatırdı. Bir gün sonra durumu sormak için dolandırıcıları aradı. Dolandırıcılar, "Parayı yanlış hesaba yatırmışsın. Tekrar gönder." dedi. Bunun üzerine dolandırıldığını anlayan Karal, durumu hemen polise bildirdi. İhbar üzerine harekete geçen İzmir Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, kontör çetesine operasyon düzenledi.

Çete elebaşı olduğu iddia edilen sahte komiser A.B., çete üyeleri M.A.S. (45) ve H.S. (52), kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Üç zanlı, sevk edildikleri mahkemece tutuklandı. Zanlıların, emekli mühendis Karal'ın yanısıra Antalya'da yaşayan 62 yaşındaki H.K. isimli kadını 25 bin 450 lira, İstanbul'da yaşayan 66 yaşındaki N.Ö. isimli adamı 15 bin 925 lira, 78 yaşındaki F.K. isimli kadını ise 16 bin 795 lira dolandırdığı öğrenildi.

Vatandaşların bu konuda duyarlı davranması gerektiğini belirten emniyet yetkilileri, "Polis, savcı ya da hakim, asla bir işlemi telefonla yapmaz. Adresinize ekip gönderir. Telefonla kim ararsa arasın kanmayın, hemen polisle irtibata geçin." dedi. CİHAN

Telefon dolandırıcıları uslanmıyor

Telefon dolandırıcıları uslanmıyor

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Danimarka Meclisinde Halepce Anma Programi Düzenlendi
12 Martta Danimarka Meclisinde Halepce Anma Programi Düzenlendi

Haberi Oku