Güncel:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Gökçek Rektörlerle Buluştu

- Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, üniversite ile yerel yönetimler arasındaki işbirliğini daha da güçlendirme amacıyla bilgi paylaşımı ve görüş alışverişinde bulunmak üzere, Başkentte bulunan 13 üniversitenin yöneticileriyle bir araya geldi.

Gökçek, Ankara'daki 13 üniversitenin rektör ve rektör yardımcılarıyla Ala Restoran'da bir toplantı gerçekleştirdi. Gökçek'in Büyükşehir Belediyesi’nin üniversitelere ve üniversite öğrencilerine dönük projelerini anlatmasıyla başlayan toplantıda, ulaşım, tanıtım, işbirliği, çevre ve altyapı sorunlarına ilişkin pek çok konu görüşüldü. Toplantı sonunda, “Bilim ve teknolojinin Başkenti Ankara”, “Ankara’da öğrencilik ayrıcalıktır” gibi sloganlarla başlatılacak bir markalaşma projesi üzerinde fikir birliğine varıldı. Başkent’te eğitim veren 13 ayrı üniversitenin rektör ve rektör yardımcılarından oluşan Ankara’nın eğitim liderleri de toplantının çok faydalı geçtiği görüşünde birleşerek, üniversitelerin öğrenci temsilcilerinin de bir araya gelerek, onların da fikirlerinin alınmasını istediler.

"İSTİHDAMI ARTIRACAK PROJELERE DESTEĞE HAZIRIZ"

Konuşmasında Başkentin kalkınması ve tanıtımı için üniversitelerle her türlü işbirliğine hazır olduklarını dile getiren Başkan Gökçek, rektörlerle Büyükşehir Belediyesi’nin bu yönde yürüttüğü projeleri paylaştı. Gazi Üniversitesi ile işbirliği içinde 13 yıldır başarılı bir şekilde sürdürülen BELTEK Projesi’nin yanı sıra üniversite öğrencilerine her sabah dağıtılan çorba ve çamaşır yıkama merkezlerini de kapsayan kent genelindeki 164 sosyal projeyi örnekler vererek anlatan Başkan Gökçek, bu projelerin artırılması dileğini ifade etti. Ankara’da, sanayi bölgelerine yapılan alt yapı çalışmaları başta olmak üzere istihdamı artırmaya yönelik çalışmaları aktaran Başkan Gökçek, üniversitelerden de istihdamı artıracak proje teklifi getirmeleri halinde her türlü desteği vereceklerini söyledi. Başkan Gökçek’in, yürütülen projelere ilişkin açıklamalarını ilgiyle dinleyen üniversitelerin rektör ve rektör yardımcıları da üniversitelerin ulaşım sorunlarına ilişkin görüşlerini Başkan Gökçek’e aktardılar.

"ANKARA TEMALI YARIŞMALAR DÜZENLEYELİM"

Üniversitelerin yol, çevre ve altyapılarının ihtiyaçları doğrultusunda gelecek talepleri karşılıksız bırakmayacaklarını ifade eden Gökçek, “Yol, asfalt, kondisyon aletleri, imkanlarımız doğrultusunda ne istiyorsanız verelim. Ağaçlandırmanızı yapalım. Bizim ise ricamız Büyükşehir Belediyesi’nin mevcut personel kadrosuna ilgili bölümlerden öğretim görevlileri tarafından hizmet içi eğitim verilmesi olacaktır" dedi.

Üniversitelerin Ankara adına üreteceği projelere de destek sunmaya hazır olduklarını belirten Başkan Gökçek, Ankara ile ilgili mimari, kültürel, sosyal, ekonomik konular ile sportif alanlarda üniversiteler arası düzenlenebilecek yarışmalara tam destek sözü verdi. Bunun üzerine söz alan ve düzenlenecek spor müsabakalarına tam destek görüşünde birleşen Başkent’in eğitim liderleri, üniversitelerin öğrenci temsilcilerinin de katılımıyla bu şekilde bir toplantı düzenlemesinin faydalı olacağını ifade ettiler.

"ÖĞRENCİLERE UCUZ KAHVALTI VERELİM"

Başkan Gökçek’in, öğrencilerin yüzünü güldürecek bir proje olan, üniversitelerde Halk Ekmek’in Gökkuşağı Kamu Pazarı’ndaki gibi “ucuz kahvaltı” verecek reyonlar açması önerisi ise rektörlerden olumlu yanıt aldı. ODTÜ ve Hacettepe kampüs alanlarından geçirilmesi planlanan yol projelerini de rektör ve rektör yardımcılarıyla paylaşan Başkan Gökçek, harita üzerinde alternatif güzergahları göstererek, görüş aldı.

"ANKARA’DA ÖĞRENCİLİK AYRICALIKTIR"

Toplantının son bölümünde ise Ankara ve Ankara’daki üniversitelerin tanıtımının daha iyi yapılması yönündeki görüşler dile getirildi. İstanbul’da Kasım ayında düzenlenecek CEBİT Fuarı’nda Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 400 metrekarelik bir alan aldığını belirten Başkan Gökçek, üniversiteleri bu alanda tanıtım yapmaya çağırdı. Başkan Gökçek’in bu çağrısına olumlu cevap veren rektörler, fuara katılacaklarını ifade ettiler. “Ankara’da öğrencilik ayrıcalıktır”, “Ankara bilim ve teknolojinin de başkenti” gibi sloganlarla, yurt içi ve yurt dışında tanıtım kampanyaları başlatılabileceğine ilişkin fikir birliğine varılan toplantının verimli ve faydalı geçtiği görüşünde birleşen katılımcılar, iki ay sonra yeniden bir araya gelerek, işbirliği projelerini daha da somutlaştırma kararı aldılar.

GÖKÇEK REKTÖRLERLE BULUŞTU

GÖKÇEK REKTÖRLERLE BULUŞTU

GÖKÇEK REKTÖRLERLE BULUŞTU

GÖKÇEK REKTÖRLERLE BULUŞTU

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Danimarka Meclisinde Halepce Anma Programi Düzenlendi
12 Martta Danimarka Meclisinde Halepce Anma Programi Düzenlendi

Haberi Oku