Güncel:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Bursa'da 400 Yıllık Camide Müteahhitin Özensizliği, Tepki Çekti

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin minaresi dışında tarihi orjinalliği kaybolan Kiremitçi Sinan Bey Camii'ni aslına döndürmek için başlattığı çalışmada, müteahhitin özensiz ve dikkatsiz davranışı nedeniyle cami haziresinde bulunan kabristanlar zarar gördü. 400 yıllık caminin bahçesindeki hafriyat sırasında insan kemikleri ortaya saçılırken, mahalle sakinleri kemiklerin kamyonlara yüklenerek taşınmasına tepki gösterdi.

Olayın yaşandığı Sinan Bey Camii önünde tepkilerini dile getiren mahalle sakinleri, yetkililerin olaya duyarsız kaldıklarını öne sürdü. Kiremitçi Sinan Bey Camii’nin ön tarafında yapılan hafriyat çalışmasında onlarca insana ait kafataslarının ve kemiklerin bir çoğu kepçelerle hafriyat kamyonlarına doldurularak buradan taşındığını öne süren 55 yıldır aynı mahallede oturan Cemal Yıldız, yaşananlara tepki gösterdi. Yıldız, "Burada camimizin hafriyatı yapılıyor. Gözlerimle gördüm kepçe burada çalışma yaparken bir sürü insana ait kafatası ve kemikler kamyona yüklenip götürüldü." dedi.

45 senedir aynı mahallede oturduğunu belirten Ümit Merttir ise şunları kaydetti: "Özgün kimlik böylemi korunacak? Böyle kazı olmaz. 30 yıl Avrupa’da kaldım. Bir mabet kazısında her türlü önlem alınıyor. İnsanın dirisine olduğu kadar 'ölüsüne de saygı var' orada. Caminin minaresinin özgünlüğüne, eskiliğine, tarihine değer veriliyor buna dikkat çekiliyor ama, burada yapılan hafriyat çalışması sırasında 'farklı alanlarda mezarlara rastlanabilir' diye önlem alınmıyor."

Mahalle sakinlerinden Ali Sünlüklü de kepçeyle yapılan hafriyat çalışmalarının mezarlara zarar verdiğini öne sürdü.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Fatih Sultan Mehmet’in Yunanca Hocası Sinan Bey tarafından 1524 yılında yaptırılan ve bilinçsiz tamiratlar sonucu minaresi dışında orijinalliğini tamamen kaybolan Kiremitçi Mahallesi’ndeki Sinanbey Camii’ni özgün kimliğine kavuşturmak için bir dizi çalışma başlatmıştı. Cami yıkıldıktan sonra aslına uygun olarak yeniden yapılacak. CİHAN

Bursa'da 400 yıllık camide müteahhitin özensizliği, tepki çekti

Bursa'da 400 yıllık camide müteahhitin özensizliği, tepki çekti

Bursa'da 400 yıllık camide müteahhitin özensizliği, tepki çekti

Bursa'da 400 yıllık camide müteahhitin özensizliği, tepki çekti

Bursa'da 400 yıllık camide müteahhitin özensizliği, tepki çekti

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Danimarka Meclisinde Halepce Anma Programi Düzenlendi
12 Martta Danimarka Meclisinde Halepce Anma Programi Düzenlendi

Haberi Oku