Ekonomi:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Türkiye Liverpool'un resmi destinasyonu!

Dünya turizmcileri rotayı, ekonomik krizden uzak ülkelere çevirdi

Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB),  İngiltere Londra’da WTM 2011 Turizm Fuarı’na katıldı.

Fuar alanında sektör profesyonelleri tarafından yapılan değerlendirmede, 2012 yılında İngiltere’den ülkemize gelecek turist sayısında, kayda değer bir değişimin yaşanmayacağı yönünde görüş birliğine varıldı. Birçok ülkenin tanıtımlarını, ekonomik krizden uzak olan Brezilya, Rusya Federasyonu, Hindistan, Çin Halk Cumhuriyeti ve Güney Afrika ülkelerine yoğunlaştırdığı dikkat çekti.

32. kez yapılan fuarda, fuar idaresinin toplamda bir önceki yıla göre %5 artışla, 48 bin ziyaretçi sayısı ile rekor kırıldığı yönünde yaptığı açıklamalara karşın, fuar katılımcılarınca ziyaretçi sayısında geçen yıl olduğu gibi bu yıl da büyük düşüş olduğu dile getirildi.

Fuarın ikinci günü dışında kalan diğer günlerde, fuar alanında ziyaretçi sayısının yok denilecek kadar az olmasının, fuara stand alarak katılan kuruluşlarda memnuniyetsizlik yarattığı görüldü.

YENİ DESTİNASYON TÜRKİYE OLDU
İngiltere pazarından ülkemize gelen turist sayısında, 2010 yılında yakalanan %11 artışa karşın 2011 yılı sonu itibari ile yaklaşık %5 düşüş, kamu-özel sektör işbirliğinde yapılan toplantılarda değerlendirildi ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın pazarı yeniden canlandırmak üzere İngiltere’nin tanıtım bütçesini 7.2 milyon dolara çıkarma, yeni tanıtım kampanyaları düzenleme ve pazarın önde gelen tur operatörleri ile ortak reklam kampanyalarının yapılması için çalışmaların hızlandırılması kararlaştırıldı.

Bu kararlar çerçevesinde, fuar alanında düzenlenen bir basın toplantısı ile İngiltere futbol tarihinin en önemli kulüpleri arasında yer alan Liverpool, Türkiye’yi resmi destinasyonu olarak açıkladı. Buna göre Liverpool’un evinde (Anfield Road stadyumu) yapacağı karşılaşmalarda, daha çok Türkiye reklamları yer alacak ve ayrıca maçlarda düzenlenecek çekilişlerle belli sayıda taraftara Türkiye tatili hediye edilecek.


Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Her 5 İhracatçıdan Biri Yeni Teşvik Paketinden...
Her 5 ihracatçıdan biri yeni teşvik paketinden faydalanmayı planlıyor. Yatırım planlanan sektörlerin başında...

Haberi Oku