Ekonomi:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
İşte Dexia'nın satış planı!

HABERTURK.COM EKONOMİ SERVİSİ

Dexia'yı kurtarma planları doğrultusunda Dexia'nın parça parça satışı da netlik kazanmaya başladı.
Dexia CEO'su Pierre Mariani, yeniden sermayelendirmenin Dexia'nın problemlerini çözmeye yetmeyeceğini açıkladı.

BELÇİKA CDC VEYA BANQUE POSTALE'YE
Dexia'nın Belçika briminin satışı için CDC ve Banque Postale ile görüşüldüğünü açıklayan Mariani, bankanın halka açık şekilde işlem görmeye devam edeceğinin altını çizdi.
Ülke borcu krizinin bankanın fonlama kabiliyetini azalttığını söyleyen Mariani, Moody's'in 3 Ekim'de yaptığı uyarının da fonlama baskılarını artırdığına vurgu yaptı.
Ayrıca Mariani, Belçika Hükümeti'nin Dexia Belçika'yı alımının devlet borçlanma kağıtlarının alımını da kapsadığını belirtti.
Bankanın Fransa bölümü de kamulaştırılacak.

DENİZBANK'IN SATIŞI İÇİN NİHAİ BİR TARİH YOK
Dexia CEO'su Pierre Mariani, bugün düzenlediği basın toplantısında Banka'nın açıkladığı parçalanma planının parçası olarak Denizbank'ın satışının da öngörüldüğünü ancak bu satış için bir nihai tarih olmadığını söyledi.

LÜKSEMBURG, KATAR KRALİYET AİLESİNE
Belçika bölümü ve Denizbank dışında bankanın Lüksemburg bölümü ile ilgili de gelişmeler konusunda bilgi verildi. Lüksemburg Maliye Bakanı, Dexia Lüksemburg için Katarlı bir aile Aile Grubu'yla görüşmeler yapıldığını, Lüksemburg Hükümeti'nin de Dexia Lüksemburg'tan küçük bir pay alacağını açıkladı. Katarlı Aile'ye ne kadarlık bölümün satılacağı konusunda bir karar alınmadığını söyleyen yetkili, Katarlı Aile'nin Katar Şeyhi Al Thani'nin kraliyet ailesi üyeleri olduğunu da açıkladı.

S&P'DEN PLANA GÜVENOYU
Planın açıklamasının hemen ardından ilk tepki uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P'den geldi. S&P, kurtarma planının ayrıntılarının açıklanmasına hemen bir not kararıyla yanıt verdi. Kurum, Belçika ve Fransa'nın kredi notlarını sırasıyla AA+ ve AAA olarak teyit etti. Belçika'nın not görünümü "negatif", Fransa'nın not görünümü ise "durağan" olarak belirlendi.
Moody's de Fransa'nın kredi notu için görünümün "durağan" olduğunu açıkladı. Reyting kuruluşu Fransa'nın açık azaltım planına oldukça bağlılık gösterdiğine dikkat çekerken, Dexia'nın kurtarılmasının Fransa'nın AAA notuna şu anda bir etkide bulunmadığına da dikkat çekti.

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Her 5 İhracatçıdan Biri Yeni Teşvik Paketinden...
Her 5 ihracatçıdan biri yeni teşvik paketinden faydalanmayı planlıyor. Yatırım planlanan sektörlerin başında...

Haberi Oku