Ekonomi:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Yeni IMF'ye onay!

HABERTURK.COM EKONOMİ SERVİSİ

Uluslararası Para Fonu (IMF) Ana Sözleşmesinde İcra Direktörleri Kurulu Reformuna İlişkin Olarak Yapılması Teklif Edilen Değişiklikler onaylandı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan, IMF Ana Sözleşmesinde İcra Direktörleri Kurulu Reformuna İlişkin Olarak Yapılması Teklif Edilen Değişikliklerin onaylanmasıyla, Türkiye'nin IMF'de kota payının artmasının da önü açılmış oldu.

Uluslararası Para Fonu Başkanı Christine Lagarde, geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin IMF'de kotasının ve söz hakkının artması gerektiği yönündeki görüşünü tekrarlamış ve Türk ekonomi bürokrasisinin geçen yıldan bu yana yüksek sesle dile getirdiği talebe de bir anlamda karşılık vermişti.

Lagarde'ın bu açıklamasının ardından IMF Türkiye Daimi Temsilcisi Mark Lewis, "Türkiye'nin IMF'deki kotası yaklaşık dört kat artacak, Türkiye, IMF'nin en büyük 20 üyesinden biri olacak" demişti.

Lewis, "IMF'nin oy ve sermaye ya da kota paylarıyla ilgili olarak devam eden reformu sonucunda, yüzde 6'nın üzerinde bir oy hakkı, gelişmiş ülkelerden dinamik yükselen piyasalara ve gelişmekte olan ülkelere kaydırılacak" demişti.

Buna göre değişiklikler, yeter sayıda IMF üyesince onaylanır onaylanmaz yürürlüğe girecek, öngörülen takvime göre bunun Ekim 2012'de yapılacak olan IMF-Dünya Bankası Yıllık Toplantılarına kadar tamamlanması bekleniyor.


Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Her 5 İhracatçıdan Biri Yeni Teşvik Paketinden...
Her 5 ihracatçıdan biri yeni teşvik paketinden faydalanmayı planlıyor. Yatırım planlanan sektörlerin başında...

Haberi Oku