Ekonomi:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
PTT 350 milyon lira kârda

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, iktidara geldiklerinde en büyük kamburlarından birisi olan ve zarar eden PTT'yi yılda 350 milyon lira kâr eder duruma getirdiklerini söyledi.

Açılış ve incelemelerde bulunmak üzere Denizli'ye gelen Bakan Yıldırım, Karahayıt Colossae Termal Otel'de sivil toplum kuruluşları bir araya gelerek ilin sorunlarını dinledi.

Toplantıda Denizli Valisi Abdülkadir Demir ilin sorunlarıyla ilgili Bakan Yıldırım'a bir brifing sundu. Denizli'nin Türkiye'de lokomotif olan 15 şehrinden birisi olduğunu ifade eden Bakan Yıldırım, Cumhuriyet'in kuruluşundan sonra en hızlı tren yolu ve karayoluna yatırım yapan bir iktidar olduklarını söyledi. Tarih boyunca yerleşim yerlerinin yollar üzerine yapıldığını belirten Yıldırım, "Binalar, yolların üzerine, limanlar yolların bittiği yerde yapılmış. Yaşam nerede varsa yol orada var. Cumhuriyet'in kuruluşuyla başlatılan yol seferberliği hala devam ediyor. KÖYDES ve bölünmüş yollarla bu çalışmalara ara vermeden devam ediyoruz." dedi.

2003'ten bu tarafa sadece kendi Bakanlığı'nın Denizli'ye 464 milyon lira yatırım yapıldığını vurgulayan Yıldırım, 1998'den 2003 kadar yapılan yatırımın ise sadece 92 milyon lira olduğunu belirtti.

Haberleşme alana çok büyük yatırımlar yaptıklarını anlatan Bakan Yıldırım "Yurt genelinde de Denizli'de de 2003'de geniş bant internet yoktu. Bugün sadece Denizli'de 130 bin ADSL abonesi var. Bütün PTT'leri PTT Bank haline dönüştürdük. Şu anda 167 kurum ile 196 farklı kalemde işlem yapar hale geldi. 843 tane yerleşim yerinde banka yok PTT Bank var. PTT bu 9 yıl içinde eğer yaptığımız çalışmalar olmasaydı en büyük kamburdu. En büyük zarar eden kitlerden biri olacaktı. Çünkü geldiğimizde 11 trilyon zararı var. Türkiye'nin her tarafında personeli şubesi her şeyi var ama zarar ediyor. Çünkü para eden telefon ayrılmış, Telekom tarafında kalmış mektup alışkanlığı da yavaş yavaş yok olmaya başlamış. 35 bin çalışanı 4 bine yakın acentesi zarar eden kocaman bir kuruluş." diye konuştu.

PTT'de çalışma anlayışını değiştirerek zarar eder durumdan daha az maliyetle kar eden bir devlet kurumu haline getirdiklerini belirten Yıldırım şunları kaydetti: "Ne yapacaktık? Ya böyle zararı artmaya devam edip gidecekti ya da veya tedbir bulmamız lazımdı. PTT Bank diye bir oluşum yaptık. 2004 yılında açılışını yaptık, süratle parasal işlemleri PTT ile yapmaya başladık. Emekliler parasını evinde istiyorsa evine PTT götürüp veriyor. Aklınıza gelen her türlü parasal işlem yapılıyor. 4 bine yakın PTT işyerini hepsini birer birer yeniledik. Otomasyona döndürdük. Şu anda 4 bin 200 tane Türkiye'nin her tarafındaki PTT noktası birbiriyle online bağlı durumda. Her işlem 20 saniyede yapılır hale getirdik. Bunun göstergesi 2004 yılından önce bir ayda 2 milyon 200 bin işlem yapılıyordu. Şu anda 23 milyon 500 bin işlem yapılıyor. Personel sayısı 35 bindi 29 bine indi. 11 trilyon zarar ediyordu şimdi 350 trilyon kar ediyor. Ne değişti PTT'de? Sadece zihniyet değişti iş yapma anlayışı değişti."

Toplantıda Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Denizli Milletvekilleri Nihat Zeybekci, Mehmet Yüksel, Bilal Uçar, Nurcan Dalbudak, sanayici ve işadamları dernekleri yöneticileri ve daire müdürleri hazır bulundu.

Cihan

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Her 5 İhracatçıdan Biri Yeni Teşvik Paketinden...
Her 5 ihracatçıdan biri yeni teşvik paketinden faydalanmayı planlıyor. Yatırım planlanan sektörlerin başında...

Haberi Oku