Ekonomi:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Hermes savaşları!

Hermes Ailesi şirketin yüzde 21.4 hissesini gizlice satın alan LVMH'nin çoğunluğu ele geçirmesini önlemek için yeni bir holding şirket yapısı kurdu.

Dünyanın en büyük lüks ürün grubu Louis Vuitton Moet Hennessy'nin (LVMH) ipek eşarpları ve on binlerce Euro'luk çantalarıyla ünlü Fransız Hermes'i ele geçirme planı sekteye uğradı. Hermes Ailesi, Aralık 2010'da şirketin yüzde 21.4 hissesini gizlice satın alan ve payını artırmak isteyen LVMH'nin çoğunluğu ele geçirmesini önlemek için yeni bir holding şirket yapısı kurdu. Böylece marka yönetiminin yüzde 50.2'sini ele geçiren aile şirketin yönetim kurulu başkanlığına da altıncı kuşaktan Julie Guerrand'ı atadı. Aile tarafından yapılacak açıklamada bunun 174 yıllık Hermes'in bağımsızlığının korunması için atılmış bir adım olduğu belirtildi. Açıklamada ayrıca ailenin pholdingin yüzde 12.3 hissesini daha satın almak için girişimlerde bulunduğu kaydedildi. Fransa'nın şirket satın almalarını kontrol eden kurumu Hermes ailesi üyelerinin yüzde 50'sinden fazlasına sahip olacağı bir holding şirketi kurrmasına yeşil ışık yakmıştı.

Societe Generale'den daha değerli
Fransa'nın en büyük ikinci bankası Societe Generale'den daha değerli hale gelen Hermes 24.3 milyar Euro piyasa değerine sahip. Societe Generale'in piyasa değeri ise 16.5 milyar Euro seviyesinde bulunuyor.


Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Her 5 İhracatçıdan Biri Yeni Teşvik Paketinden...
Her 5 ihracatçıdan biri yeni teşvik paketinden faydalanmayı planlıyor. Yatırım planlanan sektörlerin başında...

Haberi Oku