Ekonomi:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Ege'de ihracat artışı

Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Avrupa Birliği ülkeleri başta olmak üzere gelişmiş ekonomilerdeki daralmaya rağmen, Türk ihracatçısının ihracatını arttırdığını belirtti.

Diğer tedarikçi ülkelere göre daha hızlı ve güvenilir bir profil ortaya koyan Türk ihracatçısının, Türk ürünlerinin tercih edilmesini sağladığını, ''Made in Turkey'' etiketli ürünlerin daha fazla tercih edilir hale geldiğini kaydeden Türkmenoğlu, ''Döviz kurlarının da olumlu etkisi ile ihracatımız 2011 yılı sonunda kriz öncesi rakamların üzerine çıkacak. 2023 yılı için belirlediğimiz 500 milyar dolar hedefine emin adımlarla ilerliyoruz'' dedi.

Türkmenoğlu, ''Her ay yeni bir ihracat rekoru kıran Ege İhracatçı Birlikleri'nin, 2011 yılı Nisan ayında tarihinde ilk kez 10 milyar doları aştığını, Ağustos ayında 11 milyar doların üzerine çıktığını, 2011 yılı sonu için belirlediği 12 milyar ihracata emin adımlarla ilerlediğini'' ifade etti.

Egeli ihracatçıların 2011 yılı Eylül ayında yüzde 30'luk artışla 1 milyar 3 milyon 106 bin dolarlık ihracat başarısı gösterdiğini aktaran Türkmenoğlu, Ege İhracatçı Birlikleri 2011 yılında aylık bazda 1 milyar dolar bandında ihracat yapma alışkanlığı kazandığını, yılın son çeyreğinde Ege Bölgesi'nin geleneksel ihraç ürünleri çekirdeksiz kuru üzüm, kuru incir, zeytin, zeytinyağı, narenciye ürünlerinin ihracat sezonunun başlaması nedeniyle daha başarılı bir performans beklediklerini kaydetti.

Türkmenoğlu, 2011 yılı Eylül ayında Ege İhracatçı Birlikleri bünyesindeki 12 birlikten 8 tanesi ihracatını arttırırken, Ege Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, Ege Tütün İhracatçıları Birliği, Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği ve Ege Ağaç Mamulleri ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği'nin 2010 yılı Eylül ayı performanslarının gerisinde kaldığını kaydetti. Ege İhracatçı Birlikleri bünyesinde en fazla ihracat yapan birliğin Eylül ayında da Ege Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği olduğunu aktaran Türkmenoğlu, 224 milyon 386 bin dolarlık ihracat yapan demir-çelik sektörünün 2010 yılının aynı dönemine göre yüzde 121'lik rekor ihracat artışı başarısına imza attığını kaydetti.

AA

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Her 5 İhracatçıdan Biri Yeni Teşvik Paketinden...
Her 5 ihracatçıdan biri yeni teşvik paketinden faydalanmayı planlıyor. Yatırım planlanan sektörlerin başında...

Haberi Oku