Ekonomi:
31 NUMARALI REKLAM ALANI
Depremzedeye 5 yıldızlı yardım!

Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin, Van’da yaşanan depremlerin ardından, Şahinler Holding’in turizm sektöründe faaliyet gösteren, Antalya – Belek’teki tatil köyü Club Mega Saray’da 200 depremzedeye barınma imkanı sağlayacaklarını bildirdi. Şahin, Van’daki depremzedeleri 30 Kasım 2011 tarihi itibariyle, tesislerinde ağırlamaya başlayacaklarını aktararak şunları söyledi:

"ACİL ÇÖZÜM"
“Van ilimizde yaşanan deprem felaketi karşısında üzüntümüz büyük. Ölenlere Allah’tan rahmet diliyorum. Ancak hayatta kalan insanlarımızın durumu da son derece zor. Bir yandan soğukla, bir yandan da açlıkla mücadele ederek, hayatta kalma savaşı veriyorlar. Devletin ve sivil toplum kuruluşlarımızın tüm çabalarına rağmen, acımasız doğa şartları ve dondurucu soğuğa karşı çok acil çözüm üretilmesi gerekiyor. Bu noktada da tüm desteği devletten beklememek gerekir. Şimdi birlik ve beraberlik zamanıdır. Bu bilinçle hareket edildiği taktirde, bu zor dönemin de üstesinden geleceğimize yürekten inanıyorum. Böyle bir afet sürecinde özel sektör olarak; hem devlete hem de zor durumdaki vatandaşlarımıza destek olmak, sosyal sorumluluk bilinciyle hareket eden her kuruluşun yapması gereken bir davranıştır. İşte biz de Şahinler Holding olarak, Antalya’da bulunan 5 yıldızlı tatil köyümüz Club Mega Saray’ın sosyal tesislerini, depremzede vatandaşlarımızın hizmetine sunuyoruz.

TESİSİ DEPREMZEDE İÇİN AÇACAK
Normal şartlar altında turizmdeki ölü sezon nedeniyle kapalı olan sosyal tesislerimiz, turizm sezonu açılana dek afetzedelerimizin hizmetinde olacak. Acil yardım olarak, 200 kişinin; barınma, giyim, yemek ve sağlık hizmetlerinin tümünü karşılayacağız. Şimdi, turizm sektöründe faaliyet gösteren tüm şirketlerin yöneticilerine bir çağrı yapmak istiyorum: Gelin hep birlikte tesislerimizin uygun olan bölümlerini depremzedelerimizin hizmetine verelim. Antalya ve Van Valilikleri ile irtibata geçerek, siz de bu seferberliğin bir halkası olabilirsiniz. Ege ve Akdeniz bölgelerindeki tesislerden gelecek bu tür bir destekle 10 binlerce depremzede vatandaşımıza yardım eli uzatabiliriz. Deprem öldürmez bina öldürür sözüne ek olarak, bulunduğumuz mevsim şartlarını da düşündüğümüzde, sağ kalan vatandaşlarımızı soğuğa da kurban vermemek için, bu yardım hareketini güçlendirmeliyiz.

TURİZMCİYE YARDIM SEFERBERLİĞİ ÇAĞRISI
Soğuk en çok hasta ve çocukları vuruyor. Devlet elbette birkaç ay içerisinde o bölgedeki çalışmalarını tamamlayacak ve Van’ı, yeniden yaşanabilir bir hale getirecektir. Ancak vatandaşlarımızın, kış mevsiminin çetin şartlarında birkaç ayı daha orada geçirmeleri mümkün değildir. Özellikle çocukların soğuk neticesinde hastalanmaları, salgınların artması ve dolayısıyla da insanların telef olması, biraz daha orada kaldıkları halde kaçınılmazdır. Turizm sektöründen gelecek böyle bir yardım seferberliğiyle, bu ülkenin geleceği olan çocuklarımız için de bir örnek ve onların ileride iyi eğitim almış, başarılı bireyler olmaları yönünde motive edici bir güç oluşturacağımıza inanıyorum.”

AA

Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×

Her 5 İhracatçıdan Biri Yeni Teşvik Paketinden...
Her 5 ihracatçıdan biri yeni teşvik paketinden faydalanmayı planlıyor. Yatırım planlanan sektörlerin başında...

Haberi Oku